19 Април 2024, 22:41 Днес (10) | Вчера (11)

Apple Pay вече е на разположение на притежателите на карти Visa в България

26 Юни 2019 10:35 ИНСМАРКЕТ по статията работи: kalin
A+ A-
Последна редакция: 26 юни 2019, 10:41

Visa съобщи днес, че притежателите на карти в България ще могат да използват Apple Pay благодарение на разрастването на услугата в 16 европейски държави. Apple Pay внася промяна в изживяването, което изпитват потребителите по време на плащане, осигурявайки им лесни, защитени и конфиденциални транзакции.

Пусната на пазара за първи път с Revolut, услугата Apple Pay за iPhone, Apple Watch, iPad и Mac позволява на потребителите да правят бързи и удобни покупки в магазини, през приложения и уебсайтове, като използва безконтактната технология и токенизацията на Visa.

Apple Pay работи със същите безконтактни терминали, извършващи плащанията чрез едно докосване, които потребителите вече използват със своите дебитни или кредитни карти. Над 75% от ПОС терминалите в България в момента приемат безконтактни плащания. До 2020 г. всички ПОС терминали ще извършват безконтактни плащания.

"Независимо каква форма ще избере да използва потребителят, Visa продължава да осигурява най-лесния и най-защитен начин на плащане. Въвеждането на Apple Pay в България заедно с технологията на Visa за токенизация, ще преобразят начина, по който българските потребители плащат - заяви Красимира Райчева, мениджър на Visa Европа за България. – С Apple Pay и надеждността на услугата Visa Token хората ще могат да плащат със своите iPhone и Apple Watch по същия начин, по който го правят с дебитната или кредитната си карта, без да излагат на риск данните от сметката си и ще се радват дори на още по-голямо удобство и сигурност."

Сигурността и конфиденциалността на информацията са в основата на Apple Pay. Когато се използва дебитна или кредитна карта с Apple Pay, информацията от картата не се съхранява върху устройството или върху сървърите на Apple. Вместо това, Visa Token Service прави съответствие между т. Нар. Токен /динамичен код/ и номера на картата.. Технологията на Visa за токенизация прави електронните и плащанията чрез мобилни устройства защитени и лесни, като замества сметките на потребителя с уникален цифров идентификатор или "токен", използван единствено от конкретното устройство. Информацията за сметката и картата никога не се споделя, което осигурява допълнителна защита на дигиталните плащания.

Ако устройството iPhone бъде откраднато, дигиталният номер на сметката (токенът) може незабавно да бъде деактивиран от финансовата институция. Не е необходимо регистрираните карти Visa да бъдат блокирани или заменяни. Потребителите, които използват своите карти Visa с услугата Apple Pay, ще получат същите ползи, които имат в момента със своите дебитни и кредитни карти, включително защита от измама при неоторизирани покупки, както и широко приемане на картите в чужбина.

Apple Pay се инсталира лесно и потребителите ще продължат да се възползват от всички предимства, които им се предлагат от техните кредитни и дебитни карти.

Със своите iPhone и Apple Watch потребителите могат да плащат в магазини, ресторанти, таксита и на много други места. Когато пазаруват с Apple Pay в различни приложения или в мрежата чрез Safari, не е необходимо да попълват на ръка дългите номера на сметките или многократно да набират информацията за адреса на доставка и регистрация. Всяка покупка с Apple Pay се удостоверява с един поглед или докосване благодарение на приложенията Face ID или Touch ID или с паролата за достъп до устройството.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 19 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8314
GBP 2.4796 2.4887 2.2841
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив