20 Април 2024, 15:27 Днес (0) | Вчера (10)

Третият турнир по минифутбол за купата на АБЗ – по-технична игра и феърплей

30 Септември 2014 15:26 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 30 септември 2014, 16:42
insmarket.bg

Голмайстор на първенството отново е Христо Николов от "Армеец"

Преди броени часове завърши Третият турнир по минифутбол за купата на АБЗ. Мачовете се играха на покритите игрища на "ДИТ СПОРТ" в столичния квартал "Драгалевци".

В състезанията взеха участие 12 отбора на застрахователни компании - тимовете на "Алианц България", "Армеец", "Бул Инс", "Булстрад ВИГ", "Булстрад Живот ВИГ", "Виктория", "Дженерали", "ДЗИ ОЗ", "Евроинс", "Ей Ай Джи", "Лев Инс" и "Уника".

Мачовете се играха на 27-ми, 28-ми и 29-ти септември. За поредна година техническата организация на събитието бе поверена на застрахователния портал ИНСМАРКЕТ.

В груповата фаза отборите се представиха достойно, като само един-два мача завършиха с баскетболни резултати.

Тази година призьорът – тимът на "Армеец", завоюва титлата в рамките на редовното време. Припомняме, в първите две издания шампионите печелеха мачовете след изпълнение на дузпи. В напрегнат мач с отбора на ДЗИ в понеделник златните медалисти завоюваха отличията си с резултат 2:1.
За сметка на това третото място се реши чрез дузпи между тимовете на миналогодишния шампион "Лев инс" и дебютантите на финали – отборът на "Уника". "Лев инс" завоюваха бронза след драматичен двубой  на полуфинала, при който паднаха от отбора на "Армеец", а след това с лекота забиха пет гола в мрежата на "Уника", очевидно разочаровани от себе си.

30028


В голмайстор на първенството се превърна техничният нападател от тима на "Армеец" - Христо Николов, който си тръгна с актив от 5 гола. Той отбеляза най-много попадения и във второто издание на турнира.

Като цяло, в дните на футболната надпревара бяха отбелязани общо 88 гола. За сравнение, миналата година паднаха 137 гола, но и отборите бяха с 1 повече. По-малкото голове тази година идват и от по-качествения футбол, който футболистите предложиха. Въпреки че всеки от отборите търсеше гол на всяка цена, можем да се отбележим градацията на състезателите и като техничност, и като отбори. Последното особено силно важи за спортсменския дух на терена и ако трябва да отличим с нещо Третото издание на турнира за купата на АБЗ, то това е именно феърплея. Вярваме, че следващите издания ще продължат надграждането на това добро представяне.

Разбира се, не можем да отминем жълтите картони, раздавани в мачовете, но определено едва една-две срещи се отличаваха с жътварския дух на картоните. Един от мачовете беше обагрен и с червения цвят на картона, но като цяло силните страсти бяха стаени вероятно за надпреварата по резултати на работните места.

Лекарят на турнира имаше по-сериозна работа два пъти и оказа помощ на двамата вратари на "Булстрад" – на общозастрахователното дружество и на животозастрахователната компания – които пострадаха на турнира.

Адмирации за мъжката борба заслужават тимовете с по-малък футболен стаж.

Порицание търпят агитките на тимовете, които трябва да са по-активни в подкрепата на своите отбори. Само привържениците на "Дженерали", "Уника" и още един два тима окуражаваха своите представители на зеления терен.

Награждаването на отборите ще се състои на 1 октомври, в рамките на официалното честване Деня на застрахователя. Първите трима призьора ще получат отборни купи и индивидуални медали. Ще бъдат връчени още 2 награди - за голмайстор на първенството и за най-добър вратар, както и традиционната награда на ИНСМАРКЕТ за феърплей.

Като обобщение, Третото издание на турнира по минифутбол за купата на АБЗ затвърди усещането за желан и очакван спортен празник. Вярваме, че традицията ще продължи най-малко до своето 50-то издание.
 
За любителите на статистиката припомняме шампионските тройки:

Трети турнир 2014 г.

Първо място - Армеец
Второ място - ДЗИ
Трето място - Лев инс

 

Втори турнир 2013 г.

Първо място - Лев инс
Второ място - ДЗИ
Трето място - Армеец

 

Първи турнир 2012 г.

Първо място - ДЗИ
Второ място - Бул инс
Трето място - Лев инс


Вижте снимки от турнира.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 19 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8314
GBP 2.4796 2.4887 2.2841
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив