29 Март 2024, 04:05 Днес (0) | Вчера (11)

10-те най-странни места, където не искаме да прекараме нощта при комaндировка2

07 Декември 2015 09:18 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 7 декември 2015, 09:08

От речна лодка до ремарке за коне, служебните пътувания не винаги минават гладко

Нощувка във ферма за магарета и коне; преспиване в младежки хостел без легло...но поне на надуваем матрак в килера за метли. И макар там да се носи аромат на почистващи препарати, бизнес пътникът споделя, че е успял да се наспи добре... Това са само част от историите на участници в проучване на компания за осигуряване на работни и офис пространства за това какво представлява пътуването в командировка. В проучването сред 44 000 души от повече от 100 страни, компанията търси кои са най-странните места, където професионалистите са били настанени по време на тяхната командировка.

Резултатите сочат, че бизнес пътуването невинаги включва нощувка в петзвезден хотел и лукс. И докато много от пътуващите професионалисти обикновено се оплакват от нощните полети и споделянето на стая със свой колега, оказва се че те може да имат много "по-вълнуващи” преживявания като реалността има своите крайности - от колиба от кал до приказен замък.
Според данни на Международната асоциация за бизнес пътувания, командировките се очаква да нараснат с 6.2% и до края на 2015 г. пътуванията ще достигнат 490.4 милиона. Но според проучването ненавсякъде по света професионалистите получават първокласно настаняване. Много често те съобщават за нощувки в салоните на летищата и ж.п. гари, а понякога дори на изключително странни места като сграда на бивш затвор и палатка за 40 души.

Ето и 10-те най-странни места, където участващите в проучването са били настанявани:
- Баржа
- Навес за тухли
- Килер за метли
- Алея за боулинг
- Дървена колиба в Азия
- Замък
- Контейнер в джунглата
- Противоядрен бункер
- Ремарке за коне
- Строителна площадка на клиент
"Командировките продължават да бъдат популярни, тъй като нищо не може да измести срещите очи в очи с клиента. Професионалистите обаче не винаги имат възможността да се насладят на първокласно обслужване. Макар да има служители, които са авантюристи по душа и се наслаждават на нощ прекарана в борба с природата в тропическа джунгла, много други биха изпитали изключително големи трудности да се справят с работата си на следващия ден., коментира резултатите от проучването Селия Дон, директор глобални дейности в компанията.
"Също както служителите се нуждаят от подходяща професионална среда, където да бъдат продуктивни, те имат нужда също и от стабилен сън през нощта. В среда където все повече хора работят в движение, компаниите, който се стремят да поддържат висока производителност сред служителите си трябва да осигурят цялостно професионално преживяване за тях.", допълва Дон.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 28 Март 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8082
GBP 2.4796 2.4887 2.2803
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив