23 Април 2024, 13:46 Днес (6) | Вчера (13)

Италианската група Generali е партньор на ветроходната регата Barcolana

06 Юли 2021 13:00 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 6 юли 2021, 12:04

Застрахователната група насърчава дейностите, свързани със спорта, околната среда и равенството между половете

Италианската група Generali е партньор на 53-то издание на ветроходната регата Barcolana, която ще се проведе на 10 октомври в Триестския залив. Застрахователят подкрепя регатата  повече от 40 години, насърчавайки култура на спорт, устойчивост на околната среда и разнообразие и приобщаване, превъплътени в девиза на това издание: "Нови маршрути". Generali подкрепя ветроходството и споделя неговите ценности като възможност и за обсъждане на равенството между половете, изтъквайки темата за морските професии, които традиционно се считат за по-подходящи за мъже. Това партньорство е продължение на политиката на Generali да подкрепя спортни дейности и събития, които насърчават здравословния начин на живот.
Председателят на Assicurazioni Generali Габриеле Галатери ди Дженола коментира, че регатата Barcolana е празник, който чества морето и изключителното участие на моряците и любителите на ветроходството. "Днес, повече от всякога, връщането заедно към морето, осъзнавайки какво преживяваме и значението, което нашият индивидуален ангажимент има за благосъстоянието и безопасността на общността, е мощно послание, което да предадем чрез страстта към спорта, уважението към околната среда, солидарност и интеграция. За Generali, чиято амбиция е да бъде партньор за цял живот, това е ангажимент към своите хора и общностите, в които групата работи." The Barcolana е историческа международна ветроходна регата, организирана от яхт клуба Società Velica di Barcola e Grignano.
През 2021 г. Generali празнува 190 години от основаването си и е една от малкото компании, които могат да се похвалят с толкова дълга история. Благодарение на своето ноу-хау и международно присъствие групата може да предвижда нови тенденции както като застраховател, така и като социален иноватор.
За отбелязване на тържеството в Триест, историческия център на компанията, ще има принос както от историческия архив, наскоро преместен в обновения Палацо Берлам, с изглед към брега, така и от Академията на групата, чиято стратегия се фокусира, наред с други приоритети, върху разнообразие по отношение на пола, поколенията, културата и приобщаването.
През последните няколко години темите за околната среда, интеграцията, разнообразието и приобщаването бяха в центъра на инициативите, насърчавани от Generali по случай Barcolana. Това е илюстрирано от Изабел Йоске, международно известен моряк и спортист, ангажирана със социална работа с асоциация Horizon Mixité и Generali Sea Talk, диалози с известните моряци Ди Кафари и Вики Сонг.


Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 22 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8359
GBP 2.4796 2.4887 2.2843
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив