28 Март 2024, 16:51 Днес (10) | Вчера (12)

До 80% намаления в онлайн магазините за дрехи и обувки

06 Януари 2015 09:06 в. Монитор по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 6 януари 2015, 09:06

Нашенци пълнят самолетите за чужбина заради евтиния пазар

Най-атрактивните намаления на дрехи и обувки през тази зима се предлагат в онлайн магазините и достигат до 80 на сто от първоначалната стойност на стоките. Веднага след началото на новата година в повечето сайтове, които продаваха предпразнично на половин цена, етикетите бяха сменени още веднъж и вече не е проблем да се напазаруват ботуши и връхни дрехи със 70 – 80% намаление, въпреки че зимата е в разгара си. Все пак и във виртуалното пространство внимателно боравят с възможността да се намалят цените и най-често предлаганата отстъпка е 50 на сто.

Сред най-търсените стоки са зимните обувки от естествена кожа

При повече късмет, ако е останал вашият номер, може да се обуете с топли чепици, произведени в България, за 60 лева, което е с 1/3 по-малко от първоначалната цена. При китайските обувки, които са изкуствена кожа или плат, намаленията са още по-големи. В този сегмент може да се намерят ботуши и апрески за трийсетина лева.

При облеклата също има следпразнични намаления, като много от купувачите поръчват и в чужбина от сайтове, които са много популярни у нас не само заради стоките, които предлагат,  но и поради възможността покупката да пристигне безплатно, а и да бъде върната без проблеми при дефект или сбъркан номер. Българските сайтове също предлагат възможността  на стоката да се направи рекламация. От някои онлайн магазини заедно с поръчката изпращат и бланка за връщане или замяна. Артикулите, разбира се, трябва да бъдат със запазен търговски вид, да не са носени, прани, гладени или зацапани, както и с оригиналната опаковка и етикет. Бельото, естествено, не подлежи на връщане или замяна. Други пък посочват куриерската фирма, с която трябва да получат обратно стоката, което затруднява купувачите, защото нямат избор при използване на куриер.

Първите дни на месеца са изгоден момент

да попълните колекцията си от коледни чинии и чаши, защото тяхната цена също тръгва надолу. Светещите гирлянди също са по-евтини, а при тях модата е доста консервативна и през последната петилетка няма никаква промяна в моделите от Поднебесната империя, които заливат цял свят.

Магазините в столичните молове също смениха цените, като намаленията започнаха още преди празниците, а сега вече искат да освободят площите си за пролетните колекции. Нетърпеливи купувачи обаче се оплакаха, че се предлагат само малък брой артикули на афишираните пред магазина цени.

Големите намаления в другите европейски страни от години действат като магнит на по-заможните нашенки, които още в първите дни на годината тръгнаха към странство за маркови дрешки. Милано, Лондон и Берлин са сред най-търсените дестинации. За "тънко” пазаруване в Италия дори се издават пътеводители, а финалните сезонни разпродажби започнаха вчера. Оказва се, че 8 от 10 купувачи остават недоволни от покупките си, след като ги разгледат вкъщи, затова финансистите съветват шопинг маниаците да бъдат много внимателни при избора си и да направят предварителен оглед на желаните стоки, за да не ги пропуснат в суматохата.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 28 Март 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8082
GBP 2.4796 2.4887 2.2803
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив