29 Септември 2024, 06:33 Днес (0) | Вчера (0)

Има ли връзка между мобилните телефони и заболяванията

25 Октомври 2007 12:37 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

Някои застрахователите ще осигурят покритие срещу вредите от електромагнитното поле

Мобилните телефони са така вплетени в ежедневието ни, че мисълта да живеем без тях ни се струва невъзможна. Комерсиално и персонално мобилни телефони, мобилните технологии са направили революция в начина ни на живот. Но какво би станало ако след 20 години на пример връзката между електромагнитното поле, генерирано от мобилните телефони, се свърже с предразположеността към заболявания?
Броят на докладите за мобилните телекомуникации и тяхното влияние върху здравето на хората е безкраен, коментира Lloyd's.  Измерването на ефекта от дългосрочната употреба на мобилни телефони, при условие че технологията е относително нова, е сложно и резултатите не могат дабъдат сигурни.
Според скорошен доклад на Програмата за мобилните телекомуникации и здравни проучвания, подкрепен от правителството на Великобритания, мобилните телефони не могат да бъдат свързани с никакво негативно здравно влияние.
Въпреки това има доклади по цяла Европа от страна на учителите за блокиране на безжичната мрежа в учелищата.
Много се  дебатира върху ефекта, който би могъл да се предизвика от магнитното поле. В основата си обаче той има същите предпоставки да вреди на здравето както и тютюна ,коментират експерти по щетите в Aon Global. Има застрахователи, които ще осигурят покритие на телекомите за отговорността им при евентуални телесни повреди или имуществени щети, причинени от дълго излагане излагане на влиянието на електромагнитно поле има и застрахователи, които не биха осигурили такова покритие. Но все пак е трудно да се докаже, че колкото си по-близо до електрически стълб, толкова са поголеми вредите от него.
Въпреки това адвокатите в САЩ могат да заведат дела срещу телекомите както се опитват да направят срещу тютюневата индустрия.  МП

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 27 Септември 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.7533
GBP 2.4796 2.4887 2.3443
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив