27 Май 2018, 22:12 Днес (0) | Вчера (0)

Евродепутати ще обсъждат ролята на свободните медии в европейския контекст

13
01
2017
Огледалната зала на Ректората на Софийски университет “Св. Климент Охридски”

Предизвикателствата пред българските и европейските медии, тяхното място и роля при формиране на общественото мнение, при популяризирането на европейската идея и европейските политики, ангажиментите им към обществото - това са част от въпросите, които ще обсъдят евродепутатите Светослав Малинов от ДСБ и Андрей Новаков от ГЕРБ със студентите в Софийския университет. 

Дискусията e на тема "Ролята на свободните медии в европейския контекст”. Модератор на събитието ще бъде Петър Курумбашев - бивш депутат от Коалиция за България в 41-то и 42-то Народно събрание, който скоро ще встъпи в длъжност като депутат в Европейския парламент от БСП на мястото на избраната за вицепрезидент Илияна Йотова.

Дебатът се организира от Българското училище за политика "Димитър Паница” със съдействието на катедра "Европеистика” на СУ. Събитието е част от проекта "Европа и аз", който се осъществява с подкрепата на Европейския парламент. Целта му е да провокира интереса и ангажираността на младите българи към работата на Европейския парламент и възможностите за тяхното развитие в рамките на Европейския съюз.

В рамките на проекта ще се проведат още онлайн фотоконкурс, фотоизложба и дискусионен форум на тема: "Ще гласувам ли на следващите евроизбори и защо?”.

Всички млади българи могат да се включат в инициативите на проект "Европа и аз” и да ни гостуват на събитията.

Ако нямате възможност да присъствате на дебата в Софийския университет в петък, ще можете да го гледате онлайн в реално време на интернет страницата на проекта www.europeandi.bg и на Фейсбук страницата на проекта https://www.facebook.com/europeandi.bg/.


Харесай: Сподели във :
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:17 24 Май 2018
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.6705
GBP 2.4796 2.4887 2.2237
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив