25 Октомври 2020, 05:09 Днес (0) | Вчера (0)

Алианц с впечатляваща изложба на български таланти

19 Октомври 2018 13:55 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 19 октомври 2018, 13:59

Победителите в „Национален конкурс Алианц България за живопис, скулптура и графика“ бяха наградени на тържествена церемония

В Съюза на българските художници (СБХ) бе открита финалната изложба от шестото издание на "Национален конкурс Алианц България за живопис, скулптура и графика" под патронажа на Министерство на културата. На специална церемония бяха наградени и победителите от финалния кръг на конкурса, които показаха неоспорим талант и професионализъм. Изложбата с техни творби ще се помещава в изложбения център на СБХ (ул. "Шипка" 6) до 15 ноември 2018 г. Събитието бе открито от Глория Димитрова, главен директор Маркет мениджмънт на Алианц България, и Любен Генов, председател на СБХ.
И тази година журито е съставено от едни от най-утвърдените имена в българското изкуство – Любен Генов, проф. Чавдар Попов, Слава Иванова, Димо Колибаров и проф. Христо Харалампиев. Оценени бяха 210 творби на 103-ма автори.
Във финалния кръг на "Национален конкурс Алианц България за живопис, скулптура и графика" голямата награда в категория "Живопис" получи Иван Милев за творбата си "Остров". Цветослав Христов спечели признанието за "Скулптура" с "Тя", а Снежина Бисерова бе наградена в категория "Графика" за творбата си "Натура сакра IV".
"Горди сме, че инициативата се превърна в едно от най-престижните събития в културния календар на страната. Мисията на Алианц в цял свят е да подкрепя тези, които се осмеляват да откриват нови светове и да предприемат стъпка към необятното. Вярваме, че светът ще бъде по-добро място, ако хората имат смелостта да израстват и да допринасят за духовното развитие на обществото – каза Глория Димитрова, главен директор Маркет мениджмънт на Алианц България – Изключително признателни сме на всички художници от цялата страна за ентусиазма и постоянството, с които участват в конкурса."
"Вече 11 години си партнираме с Алианц България по този страхотен проект, чрез който предлагаме поле за изява на млади и талантливи български художници. Поздравления на победителите – вярваме в таланта и професионализма им и им желаем успех" – каза Любомир Генов, председател на Съюза на българските художници.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 11 Септември 2020
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.6506
GBP 2.4796 2.4887 2.1354
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив