04 Август 2020, 08:46 Днес (0) | Вчера (9)

Американецът прави шест пъти по-малко ПТП-та от руснака

08 Октомври 2012 15:53 ИНСМАРКЕТ по статията работи:
A+ A-
Последна редакция: 8 октомври 2012, 16:00
commons.wikimedia.org

Московчанин с автокаско е най-невнимателният шофьор в Русия

Шофьорите в Русия подават искове за обезщетения по  застраховка каско средно веднъж на 1,8 години. Най-много застрахователни случаи логично има в Москва и Московска област. Водачите в столичния регион участват  в застрахователни случаи и подават заявление за обезщетение в застрахователната си компания средно веднъж на 1,37 години. Оказва се, че московчанин, който притежава застраховка каско, попада в авария 31% по-често, отколкото средностатистически жител на останалите населени места в Русия. Това сочи изследване на застрахователната компания „Алфастрахование“ за честотата на автоавариите в различните региони на Русия. При определянето на най-“аварийните“ градове са анализирани данни за пътно-транспортните произшествия с шофьори, притежаващи автокаско. Проучването е проведено от 1 юни 2011 г. до 30 юли 2012 г., като сведенията са сравнени с аналогичен период година по-рано. Влияние върху данните оказва преди всичко плътността на градския трафик. Отчетено е, че в района на столицата се движат повече нови автомобили, чиито собственици по-често сключват каско застраховка.
Вторият град в Русия с най-чести аварии е Иркутск, където водачите заявяват автоавария средно веднъж на година и половина. Със съвсем малка разлика от половин месец  следва Санкт-Петербург (веднъж на 1,55 година). Топ-5 затварят градовете Перм и Красноярск.
„Въпреки крайните високи показатели на честотата на подадените искове по каско, към момента наблюдаваме намаляване“, коментира пред BFM Иля Григориев от застрахователната компания, изготвила проучването.
В сравнение със средните данни в Русия за аналогичния период на миналата година, показателят честота на подадените искове е намалял с 19%. Причина за това специалистите виждат в затягането на правилата за движение по пътищата и, като следствие,  в повишаване бдителността на водачите.
В рамките на изследването е проведен сравнителен анализ на честотата на автоаварии между руснаци и американци, като от американска страна са ползвани данни от застрахователната компания Allstate.
Сравнението показва, че средностатистическият американец  участва в ПТП почти 6 пъти по-рядко (веднъж на 10 години) от руснака. А ако се направи сравнение между най-“неспокойните“ градове в двете държави — Москва и Вашингтон, то вероятността да се попадне в ПТП в американския град е 3,4 пъти по-малка, отколкото в руската столица.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 06 Юни 2019
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.7374
GBP 2.4796 2.4887 2.2067
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив