28 Септември 2024, 20:27 Днес (0) | Вчера (0)

Българо-американска суперпродукция атакува оскарите

19 Май 2005 16:13 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

Носителят на Оскар за “Рейнмен” Рон Бас ще пише сценарий за филма

Холивудският топсценарист Рон Бас, носител на Оскар за “Рейнмен” започва подготовката на сценарий за първата българо-американска кинопродукция, посветена на България. Амбициозният проект е иницииран от най новата българо-американска продуцентска компания “SuperNova productions” Inc., управлявана от известния български бизнесмен адвокат Тодор Батков, продуцента Ралица Хофстетер и американския продуцент и режисьор на продукцията Джеси Стийл.
Екипът започва работа по уникален за България проект, тъй като за първи път една съвсем нова продуцентска компания не само печели доверието на холивудски топсценарист, но и стартира мащабна кинопродукция, която ще бъде реализирана основно на българска територия. Идеята за филма е инспирирана от действителността през годините на промяна в България, но все пак продукцията няма да пресъздава реални лица и събития. Целта на екипа e да покаже в позитивен план една нова България през очите на Холивуд.
“Трябва да покажем човешкото лице на България, лице което светът не познава”, сподели Рон Бас по време на посещението си у нас и добави “За 24 часа в България аз видях повече примери за патриотизъм отколкото бих видял в САЩ за 1 година”. Според Бас филмът със сигурност трябва да пресъздаде и прекрасното чувство за хумор на българите, които след студената война са известни по света като “железни” хора, които не се усмихват.
Ръководният екип на “SuperNova productions” Inc. е оглавен от адвокат Тодор Батков, който работи в областта на правото, телекомуникационния, медийния и спортния бизнес. Управляващ продуцент в компанията е Ралица Хофстетер. Тя е завършила режисура и продуцентство в НАТФИЗ при професор Людмил Стайков и е утвърден авторитет в българския шоубизнес, продуцирайки десетки проекти в областта на киното, модата, рекламата и музикалния бранш. Партньор в компанията е продуцентът и режисьор на новия филм Джеси Стийл.
За създаването на продукцията “SuperNova productions” Inc. подписа с Рон Бас договор, сертифициран от Асоциацията на Американските сценаристи /Writers Guild of America/, а най голямата холивудска агенция CAA /Creative Artists Agency/ администрира отношенията на продуцентската компания с Бас.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 27 Септември 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.7533
GBP 2.4796 2.4887 2.3443
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив