25 Февруари 2020, 04:57 Днес (0) | Вчера (16)

ВУЗФ предлага първата в България магистратура по блокчейн

08 Юли 2019 12:00 ИНСМАРКЕТ по статията работи: kalin
A+ A-
Последна редакция: 8 юли 2019, 12:26
ВУЗФ

Най-актуалните регулации в областта на блокчейн, както и децентрализираните бизнес модели ще бъдат включени в програмата на първата българска магистратура по блокчейн - „Бизнес и дигитална трансформация - блокчейн иновации“. Това стана ясно при публикуване на най-новите промени в учебната програма на магистратурата.

Това е единствената у нас и една от първите в Европа магистърски програми в тази перспективна област. Тя е създадена от водещи технологични експерти, в партньорство с ВУЗФ София, а нейното второ издание предстои тази есен. Сред основните предимства на магистратурата е, че тя се води от ключови лектори от бизнеса и в условия, много близки до реална бизнес среда.

В обновената лекционна програма за второто издание се включват общо две учебни направления - Основи на блокчейн екосистемите и Практически приложения на блокчейн решенията.

Първото от тях включва обширна информация за предимствата на технологията спрямо централизираните системи, какви са ограниченията и рисковете при използването на блокчейн, както и последните регулаторни инициативи в областта. В рамките на това направление обучаващите се ще се запознаят още с основите на смарт контрактите (примери, стойност и какво ще променят) и рамката за оценяване на необходимостта и ползите от технологията.

Второто направление обхваща областите на приложение на блокчейн решенията и конкретни примери от практиката. В тази част магистратурата ще представи кои са новите начини на организация на бизнес процесите чрез блокчейн и кои са наличните технологични инструменти и инфраструктура. Студентите ще се запознаят с основите на STO (Security Token Offering), както и с бизнес моделите на принципа на децентрализацията.

"След успешното първо издание на блокчейн магистратурата и тази година отчитаме засилен интерес. Включването на нови лектори от бизнес средите, включително едни от най-значимите експерти в бранша и разширяването на лекционната програма ще добавят още по-голяма стойност към обучението. Това прави магистратурата най-добрия начин да стартираме кариера или собствен бизнес в перспективната област на блокчейн технологиите” - заяви Веселин Боянов, създател на магистратурата. Повече информация за кандидатстването в нея е достъпна на адрес http://bdt.vuzf.bg/

 

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 06 Юни 2019
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.7374
GBP 2.4796 2.4887 2.2067
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив