18 Ноември 2018, 18:44 Днес (0) | Вчера (0)

В УНСС вече работи първата комплексна електронна студентска книжка в България

14 Ноември 2017 17:47 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 14 ноември 2017, 16:43

Възпитаниците на УНСС ще могат да избират между единична електронна студентска книжка и комплексна такава, която предлага и разплащателна функция на банкова карта

Електронна студентска книжка, интегрирана със системите за управление на учебния процес, вече е достъпна за студентите от Университета за национално и световно стопанство (УНСС). Проектът беше представен днес във висшето учебно заведение в присъствието на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев и председателя на Комисията по образованието и науката в НС Милена Дамянова.

Електронната студентска книжка има пълна функционална съвместимост и може изцяло да замести хартиената студентска книжка, защото чрез нея студентите имат достъп до цялата информация за учебния процес. Възпитаниците на УНСС ще могат да избират между единична електронна студентска книжка и комплексна такава, която предлага и разплащателна функция на банкова карта. Комплексното решение става възможно благодарение на партньорството на учебното заведение с технологичната компания Mastercard и Банка ДСК.

Чрез картата студентите ще могат да достъпват информацията за учебната си дейност  от различни устройства – на компютър в университета, на киоските в сградата на УНСС или на смарт телефона си чрез използване на специално разработено мобилно приложение. Благодарение на платежната функция на картата, студентите ще имат възможност да я използват като разплащателно средство на всички ПОС терминали в търговски точки, заплащайки чрез нея бързо, удобно и сигурно. Допълнително удобство е опцията да получават стипендии и награди директно по сметката към картата.

"Този проект е значителна крачка в посока дигитализация на образованието – един от секторите, в който иновациите са най-търсени от хората днес. Мисията на Mastercard е да разработва и внедрява решения, които променят средата, в която работим и живеем, като я правят по-достъпна и модерна", коментира Ваня Манова, Мениджър на Mastercard за България и Македония.

"Образователната система не трябва да остава встрани от процеса на дигитализация, който обхваща все повече сфери. Електронната иновация, която внедрихме в нашия университет, ще направи учебната среда много по-комфортна за студентите ни и ще спести време и усилия на преподавателите.", добави проф. д.ик.н. Стати Статев.
Наред с дигитализацията в образованието, проектът е още една стъпка в посока финансовото включване на младите хора, които скоро ще бъдат движеща сила на икономиката. Електронната студентска книжка с функционалност на платежна карта ще позволи на студентите да открият предимствата на дигитализацията и електронните разплащания, които могат да спомогнат за изграждането на по-прозрачно и по-справедливо общество.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:13 15 Ноември 2018
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.7314
GBP 2.4796 2.4887 2.2468
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив