23 Септември 2024, 17:26 Днес (0) | Вчера (0)

Застрахователи отказват да плащат обезщетения на пострадали в Кърджали?

22 Февруари 2006 13:00 INSMARKET по статията работи: 5
A+ A-

Застрахователите твърдели, че земният трус не попада в категорията природни бедствия

Собственици на имоти, засегнати от земетресението в Кърджали, твърдят, че застрахователни компании отказват да им изплатят обезщетения, въпреки че имат сключени застраховки. Застрахователите твърдели, че земният трус не попада в категорията природни бедствия, съобщава БНР. Няма данни за нови трусове на територията на Кърджалийска област. Ситуацията на язовирите от каскадата Арда е спокойна. Втори ден продължава огледът на специалистите в засегнатите райони. Три комисии от представители на гражданска защита и на общините описват пораженията върху жилищни и обществени сгради. На този етап няма официална информация за броя на засегнатите постройки. В селата от епицентъра на труса местните жители започнаха да възстановяват щетите.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Дотук с идеята за задължително застраховане срещу природни бедствия, катастрофични пулове и т.н. Образът на 'добрия' български застраховател отново лъсна като Д... на лунна светлина!
#1 | от Черногледец Храбър | преди
Не искам да обидя никого, нито да се правя на голям умник. Просто четя горните редове и не мога да не изкажа мнение. Вярно е, че земетресението не попада в категорията "природни бедствия", защото е катасторофичен риск. Но да не изпадаме в терменологични подробности. Достатъчно е да кажем, че всеки застраховател тарифира и предлага земетресението като отделен, допълнителен риск. Следователно, ако в застрахователната полица е записано в графата "Покрити рискове" само природни бедствия, без допълнително да е записан изрично рискът "земетресение", последният не е покрит и обезщетение не се дължи! Не сте платили - не получавате. Друг е въпросът, когато е сключвана застраховката, какво е обяснявано на бъдещия клиент...
#2 | от Богомил Петков, | преди
Недоразуменията се получават, когато се води разговор между прост застраховател и тъп журналист. Не че земетресението не е природно бедствие като явление, а да каже тъпанара, че застрахователите са предвидили това събитие в отделна клауза. Който я има в полицата, има и застраховка. Но сега се сетете, колеги, колко лошо лъжем, когато казваме, че риска земетресение е изобщо застраховаем. И как безочно някои в нашата държава иска да дерибействат с такъв задължителен фонд. Като пир по време на чума.
#3 | от Колега | преди
Какво невежество! Земетресението не било природно бедствие,а какво е - планирано бедствие?!Преди да правите застрахователен бизнес, справете се с терминологията, има достатъчно литература по този въпрос.Не вършете нещо, което не знаете, а първо проучете и научете какво значи термина "природно бедстие" и не само него. Кои явления спадат към него. След като е явление, то не е предсказуемо, а е възможно да се случи, там където има разломни структури и т.н. и съответно освобождаване на енергия в земните недра.Научете си урока за земетресенията и не само за тях, а и за другите природни бедствия и тогава правете застраховки!Жалкото е, че се занимават с подобно нещо хора без необходимите знания и образователен ценз. Така е, защото единствената цел е печалбата за компанията, а не ползата която трябва да има застрахования при сполетяло го природно бедствие или друго застрахователно събитие.
#4 | от Иванов | преди
Ами четете условията за застраховка! В някои компании земетресението е допълнителен риск, а където не е сте длъжни да обясните на клиента какво покрива полицата!
#5 | от DS | преди
Валидни за 16:10 23 Септември 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.7515
GBP 2.4796 2.4887 2.3308
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив