03 Април 2020, 10:26 Днес (3) | Вчера (16)

Застрахователи помогнаха на 200 деца и възрастни в нужда6

18 Ноември 2016 10:45 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 18 ноември 2016, 11:45

За шеста поредна година компаниите "Булстрад" и "Булстрад живот" провеждат кампания в 10 града у нас

Над 120 доброволци от застрахователните компании "Булстрад" и "Булстрад живот" се включиха в края на октомври в кампанията "Ден на социалната активност”, която се провежда ежегодно от компаниите в международната група "Виена Иншурънс Груп"  в Централна и Източна Европа от 2010 година насам.

Тази година в инициативата участваха служителите на двете компании от 10 града в страната – Бургас, Варна, Велико Търново, Плевен, Пловдив, Русе, Сливен, Стара Загора, Хасково, Шумен.

Избраните дейности включваха  посещение на кино заедно с младежите и персонала на центъра в гр. Бургас, сглобяване на мебели и разхождане на възрастните хора  в гр. Хасково, почистване на градината, измиване на прозорците на центъра, подреждане на кухнята и урок по готворство заедно с децата в Пловдив. Във Варна, Велико Търново, Пловдив, Русе и Хасково доброволците изработиха сувенири, бижута, картички за Коледа, коледни украси, като голяма част от тези предмети ще се продават на благотворителни базари.  В тези градове служителите от Булстрад и Булстрад Живот дадоха своя доброволен труд в дневните центрове и центровете за обществена подкрепа, които са част от мрежата на Българската асоциация за лица с интелектуални затруднения (БАЛИЗ).
В София, където доброволците работиха на две места, част от служителите помогнаха на домакините от дневен център за младежи с увреждания на Асоциация "И нас ни има”, като организираха почистване и подреждане на центъра и площите около него, оформяйки тематични кътове по интереси за младежите, посещаващи центъра.
Втората група доброволци в София, която работи в дневен център за деца с увреждания "Свети Врач”, подобно на екипите в част от останалите градове, се посвети на изработване на глинени пластики, картички и сувенири за Коледните благотворителни базари, които  ще подпомогнат Центъра с допълнителни средства за така необходимите материали за терапевтична работа с посетителите му.
Най-голямото предизвикателство Денят на доброто предостави за част от доброволците от Русе, които придружиха деца от местния център от мрежата на БАЛИЗ на фестивал в Шумен, за да им помогнат да се подготвят за участието си и да им дадат кураж да се представят пред публиката в театър "Шумен”.

В рамките на тазгодишното издание на инициативата, доброволците от двете компании са успели да помогнат с труда си на 200 деца и възрастни хора в неравностойно положение и техните семейства.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 06 Юни 2019
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.7374
GBP 2.4796 2.4887 2.2067
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив