14 Април 2021, 04:58 Днес (0) | Вчера (15)

Застраховател предлага заместващ автомобил при пътен инцидент

24 Март 2017 11:34 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 24 март 2017, 11:45

Условието е колата да е застрахована по каско и премията да е изцяло платена

Услугата заместващ автомобил предлага от месец март една от българските застрахователни компании. При настъпване на застрахователно събитие, констатирано с протокол от КАТ или двустранен протокол, при което отремонтирането на щетата по оценка на доверения сервиз ще отнеме повече от 5 работни дни, клиентите на ЗД "Евроинс" вече могат да се възползват от услугата. При завеждане на щета в ликвидационен център на застрахователя клиентът получава възлагателно писмо за заместващ автомобил, попълва искане и подписва декларация. Автомобилът се наема на място в доверения сервиз. Клиентът депозира 200 лева за срока на ползване на автомобила, като разходите за гориво по време на ползването на автомобила са за сметка на застрахования.

Услугата "Заместващ автомобил" се предоставя на физически и юридически лица със сключена застраховка "Каско на МПС" (клауза "А") за леки автомобили с изцяло платена застрахователна премия и включено право за отстраняване на щети в доверен сервиз. Заместващият автомобил се предоставя от фирма-партньор, предлагаща рент-а-кар услуги. За услугата не се заплаща допълнителна премия.
Правото на заместващ автомобил може да бъде ползвано само веднъж за целия срок на валидност на застрахователния договор, за не повече от 30 дни. Срокът за ползване на заместващия автомобил се описва във възлагателното писмо и е валиден за периода от приемането на увредения автомобил в указания доверен сервиз до деня на приключване на ремонта. В случай че отстраняването на щетата налага удължаване на срока на ремонта над 30 дни, клиентът има възможност да удължи срока на ползване на заместващия автомобил за своя сметка. В този случай се подписва договор между клиента и фирмата – партньор предлагаща рент-а-кар.

Застрахователят не се ангажира със съответствие в класовете на застрахования и заместващия автомобили, като последният се определя от компанията. Заместващият автомобил се предоставя и връща в доверения сервиз, от който е получен на територията на София, Варна и Бургас и се ползва само на територията на България.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 11 Септември 2020
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.6506
GBP 2.4796 2.4887 2.1354
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив