05 Октомври 2024, 18:26 Днес (0) | Вчера (1)

Злополуките с джет не се покриват от стандартните туристически полици

15 Август 2003 в-к "Кеш" по статията работи:
A+ A-

“ДЗИ - Oбщо застраховане” АД предлага комплексна защита през ваканцията

Комплексната туристическа застраховка на "ДЗИ - Общо застраховане", покрива всички рискове, на които бихте могли да се натъкнете, докато откривате света през ваканцията си.
Срещу платена премия ДЗИ осигурява застрахователна защита на имуществени и неимуществени интереси на български и чуждестранни физически лица. Това са рисковете: смърт и трайна инвалидност от злополука; медицински разноски вследствие злополука или актуално заболяване; лекарства и лекарствени средства, предписани от лекар; спомагателни средства, които са необходими и са част от лечението, например гипсови форми, превръзки и помощни средства за ходене; рентгенови и лабораторни изследвания. Покриват се и разходите за лечение с хоспитализация, транспортиране от и до болничното заведение, както и разходи за хирургическа помощ. Застраховката покрива и разноски за репатриране вследствие злополука или акутно заболяване на госта. Други покрити рискове са: кражба чрез взлом или въоръжен грабеж на багаж, както и "Гражданска отговорност" на госта за нанесени телесни увреждания и материални щети на трети лица.
Във връзка с възникнали застрахователни събития с чуждестранни граждани ДЗИ изплаща застрахователни обезщетения за трайна инвалидност до 24-часов срок след уведомяване на застрахователя от посредника - например хотела, сключил застраховка за гостите си. Застрахователните обезщетения по останалите покрития се изплащат в 15-дневен срок след представяне на необходимите документи до договорените лимити. Застраховката се счита за сключена с регистрирането на госта в хотела и се доказва със сметка-фактура, отговорността на застрахователя започва от момента на регистрирането на госта и се прекратява в момента на окончателното му напускане. Отговорността се поема за събития, настъпили В хотела и прилежащите му територии, за организирани чуждестранни туристи отговорността на застрахователя покрива и всички събития при кратки организирани екскурзии в страната и извън нея, когато регистрацията в хотела не е прекратена. В общите изключения са включени умишлено извършване или опит за извършване на престъпление от общ характер от застрахования, умишлено самоубийство или опит за самоубийство, военни действия от всякакъв вид, радиоактивни аварии, ползване управление и експлоатация и управление на автомобили и мотоциклети, делтапланери, джетове, скутери и самолети. Застраховката се сключва чрез посредник с договор за посредничество от собственика на хотела. Чрез полицата посредникът се задължава да превежда събраните премии на застрахователя ежемесечно до договорена дата. Размерът на застрахователната премия е в зависимост от договорената застрахователна сума по таблицата за договаряне. Най-ниската премия за една нощувка е 0.10 лв., като покритието в този случай при смърт или трайна загуба на трудоспособност е в размер на 5000 лв., медицинските разходи са до 1500 лв., предвидената сума за репатриране е 3000 лв. За кражба чрез взлом или грабеж обезщетението е до 750 лв., но лимитът за един предмет е 200 лв. Гражданската отговорност е до 5000 лв.
Може да бъде избрана и по-висока стойност на застрахователните лимити, като при най-високата вноска от 0.30 лв. на гост на ден се получава 12 000 лв. при смърт, 3000 лв. за медицински разноски, 6000 лв. за репатриране, а лимитът за кражба скача на 1000 лв. Гражданската отговорност в този случай има лимит на отговорност 12 000 лева. Застраховката е безплатна за деца до 2-годишна възраст.
Тази застраховка е с дългогодишна традиция в ДЗИ. За обслужването є работят специалисти, които могат да осигурят компетентна и незабавна помощ при възникване на застрахователен случай, твърдят от компанията. За бързото и своевременно обслужване на пострадали гости могат да се ползват услугите на поликлиника "Златни пясъци", Университетска болница "Св. Марина" и Курортна поликлиника в жк "Чайка", с които ДЗИ има дълготрайни отношения.

 

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 04 Октомври 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.7717
GBP 2.4796 2.4887 2.3212
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив