29 Март 2024, 07:42 Днес (0) | Вчера (11)

Иван Кристоф създаде Международна мрежа на експерти по вертикални операции

05 Декември 2014 13:38 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 5 декември 2014, 12:47
ivan.bg

Организацията ще помага за издирване и спасяванe

По повод днешния Международен ден на доброволеца бе обявено създаването на Международна мрежа на експерти по вертикалните oперации (International Vertical Access Network – I.V.A.N.). Членовете на организацията ще помагат на български инициативи в сферата на височинно-въжени и въздушнo-въжени операции за издирване и спасяванe (Search and Rescue). В рамките на мрежата инструктори пилоти и техници по въже-достъпни операции от цял свят могат да обучават и сертифицират доброволци-спасители по международни сертификати.

Идеята за тази инициатива принадлежи на сънародника ни Иван Кристоф и бе обсъдена с пилоти и представители на световни компании по време на неотдавна проведеното хеликоптерно изложение Dubai Helishow 2014. На него идеята бе представена пред Принца на Дубай, Шейх Мансур, който е пилот на хеликоптер БЛАКХОУК, както и на съвместната презентацията на Иван с Робер Либи, един от най-добрите инструктори-пилоти в света, човек с 40 годишен опит.

"Сигурността на спасителите е твърде отговорна задача, за да се остави в ръцете на държавните безотговорни институции, служители и политици. Чрез прозрачност, независимост и придобиване на ноу-хау от най-добрите в света, ние ще разбием статуквото на монопола на "псевдо-спасителни"организации, които заблуждават обществото у нас и източват големи финанси и ресурси (предназначени за спасяване) за лични и комерсиални цели", казва Човекът-паяк Иван Кристоф.

В организацията са поканени световно признати експерти и инструктори, които ще консултират как по-ефективно да се развиват тренировъчните методологии и развитието на спасителни операции. Техническата поддръжка ще се предостави от международни компании, производители, както и световни лидери в ИТК и специализирана екипировка.  Предстои да бъдат сформирани тренировъчни бази за доброволци спасители в София, Велинград и Дубай.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 28 Март 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8082
GBP 2.4796 2.4887 2.2803
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив