28 Февруари 2021, 02:00 Днес (0) | Вчера (0)

КФН оповести актуална информация по казуса със застрахователно дружество "Чертасиг"

19 Януари 2021 16:07 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 19 януари 2021, 16:07
КФН

Лицата, които имат вземания за застрахователни обезщетения, могат да подават претенции в румънския Гаранционен фонд

Комисията за финансов надзор информира лицата, които имат вземания към "Чертасиг-Застрахователно и презастрахователно дружество" АД, че на интернет страницата на румънския Гаранционен фонд е публикувана информация, отнасяща се до защитата на правата и интересите на ползвателите на застрахователни услуги. Публикувани са Кратки насоки за притежателите на полици и бенефициерите от чужбина във връзка с казуса Чертасиг на английски език. Документът съдържа синтезирана информация за защитата, предоставяна от схемата за гарантиране на застрахователни вземания в Република Румъния, за  оправомощените лица и за реда, по който може да се предявяват претенции.
Публикувани са формуляри за предявяване на претенции към румънския Гаранционен фонд на притежателите на полици на английски език. Предвид указанията, дадени в насоките за притежатели на полици и бенефициерите, че претенции към румънския Гаранционен фонд се предявяват на румънски език, същите са публикувани и на румънски език.
Съгласно публикуваната информация, лицата, които имат вземания за застрахователни обезщетения във връзка с настъпили застрахователни събития или за застрахователни премии, съответстващи на неизтеклия срок на застрахователни договори, които са били прекратени предсрочно, вече могат да предявяват претенциите си към румънския Гаранционен фонд на притежателите на полици в Румъния. Претенциите могат да се подават директно в централата на румънския Гаранционен фонд, по пощата (препоръчано писмо с потвърждение за получаване), по електронна поща или по други начини, които гарантират подаването и потвърждаването на получаване.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 11 Септември 2020
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.6506
GBP 2.4796 2.4887 2.1354
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив