15 Октомври 2024, 15:17 Днес (2) | Вчера (3)

КФН проверява сделки с акции на "Петрол", “Полимери”, “Диамант”, “Ален мак”, “Кремиковци”, “Арома”

23 Юни 2004 15:49 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

Имената на наказаните ще бъдат известени след връчване на наказателните постановления

Комисията за финансов надзор (КФН) проверява сделки с акции на “Петрол”, “Полимери”, “Диамант”, “Ален мак”, “Кремиковци”, “Арома” и други компании, съобщи пред журналисти днес председателят на КФН Апостол Апостолов. “Комисията много добре вижда какво става на пазара. Резултатите са налице. Имената на наказаните ще бъдат известени след връчване на наказателните постановления. Доста участници на пазара бяха проверени. Някои се притесняват и то с основание”, коментира Апостолов. КФН има амбицията да анализира ежедневните данни и мисля, че това ще бъде доста здравословно за целия пазар, посочи председателят на КФН.
По отношение на промените в Наредбата за инвестиционните посредници, Апостолов заяи, че Комисията за финансов надзор е приела текст, който ще ограничи дейността на “сивите брокери”. Според новото общото събрание на акционерите при увеличение на капитала ще може да разпореди инвестиционен посредник, в чийто регистър да се водят акциите на новите акционери.
Апостол Апостолов коментира и случаят “Арома”. Започнала е проверка,  изискани са и обяснения от медиите, публикували информация по въпроса. Апостолов посочи, че публикуваната информация може би е била платена и добави, че при доказване на опит за манипулация  “ще бъде наложена най-тежката мярка”. По случая са разпоредени две проверки от КФН. Има и още една от Министерството на финансите. Проверките сочат, че централен депозитар е запорирал правомерно акциите на Арома на 14 март 2003 г. "Това са фактите. Ако има допълнителни въпроси, те трябва да се отнесат към Софийски градски съд", коментира още Апостолов.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 14 Октомври 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.7881
GBP 2.4796 2.4887 2.3365
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив