20 Януари 2021, 11:29 Днес (5) | Вчера (15)

КФН с осем решения за пенсионни компании

17 Април 2019 10:00 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 17 април 2019, 08:35
КФН

С тях Регулаторът постановява одобрения и съгласувания на седем дружества

Комисията за финансов надзор (КФН) издаде осем решения, с които издава одобрения и съгласувания на 7 пенсионноосигурителни компании.

Регулаторът одобри Даниела Панова Петкова, Ангелинка Стоянова Петрова, Васил Любенов Яначков, Димана Ангелова Ранкова и Мирослав Крумов Маринов за членове на Управителния съвет на ПОК "Доверие" АД. Със същото решение издава одобрение на Гералд Вебер, Клаус Мюледер, Петер Хьофингер и Сдружение "Конфедерация на независимите синдикати в България" (КНСБ) за членове на Надзорния съвет на същата компания. Одобрява и Герхард Грунд за независим член на Надзорния съвет на ПОК "Доверие" АД.
 
С друго свое решение КФН одобри Дойчо Динев Дойчев за член на Съвета на директорите на "Пенсионноосигурителен институт" АД.
 
Одобрение е издадено и на Владислав Русев Русев, Павлин Деков Петков, Цветомир Серафимов Илиев за членове на Управителния съвет на ПОД "Алианц България" АД. Със същото решение са одобрени и Валерий Петров Петров и на Кристоф Плейн – за членове на Надзорния съвет, а  Иван Паскалев Паскалев – за прокурист на същото дружество.
 
Регулаторът одобри Минко Христов Герджиков, Венелин Иванов Милев и Андрей Илиев Шотов за членове на Съвета на директорите на ПОК "Бъдеще" АД, а Трифон Генчев Грудев и Йордан Горанов Генчев – за независими членове на Съвета на директорите на същото дружество.
 
Одобрени са и Силвия Тенчева Габровска и Георги Петров Личев за членове на Управителния съвет на ПОК "Топлина" АД.
 
Комисията одобри Николай Димитров Борисов за независим член на Надзорния съвет на Пенсионноосигурително акционерно дружество "ЦКБ-СИЛА" АД.
 
С друго свое решение Надзорът одобри Йоанис Парменион Партениотис за независим член на Съвета на директорите на ПОК "СЪГЛАСИЕ" АД, а Огнян Николов Георгиев за член на Съвета на директорите на същото дружество.
 
Издадено е и съгласуване избора на ПОК "Доверие" АД "КПМГ Одит" ООД и "ПрайсуотърхаусКупърс Одит" ООД да бъдат одитори, които да извършат проверка и заверка на годишните финансови отчети за 2019 г. на пенсионноосигурителното дружество и управляваните от него фондове.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 11 Септември 2020
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.6506
GBP 2.4796 2.4887 2.1354
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив