12 Октомври 2024, 09:17 Днес (0) | Вчера (5)

МЗК "Европа" намалява средно 20% тарифите при имуществената застраховка за физически лица

05 Април 2004 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

Компанията разсрочва и плащането на застраховката

От началото на април 2004 г. МЗК "Европа" пусна на пазара обновената си имуществена застраховка за физически лица. При нея рисковете са групирани по нов начин. По случай предстоящите Великденски празници и наближаващия 11-и рожден ден на компанията, застраховката се предлага средно с 20% намаление на тарифите. Едновременно с това МЗК "Европа" дава възможност цената на тази застраховка да бъде платена на няколко вноски, без това да я оскъпява. Интересното при този продукт е, че всяка полица е уникална и зависи от конкретното имущество, което клиентът иска да застрахова. Освен това полицата може да бъде залагана в полза на банка, като обезпечение на теглен от застрахования кредит.
За основния риск - пожар, експлозия, имплозия, мълния, удар от летателни апарати или падащи от тях части или предмети, цената на застраховката е 10 лв. годишно при 10 000 лв. застрахователна сума. Ако клиентът избере и допълнително покритие срещу авария от спукани водопроводни тръби и всички природни бедствия, трябва да доплати още 7 лева.
Тарифите по риска "земетресение" зависят от конструкцията на постройката и от земетръсната зона, в която се намира тя. Например за апартамент в сграда с масивна конструкция в Бургас или Плевен, при застрахователна сума 10 000 лв. премията за риска земетресение е 6 лв. годишно.
Най-търсените от клиентите са рисковете кражба чрез взлом, вандализъм и грабеж. При тях цената зависи от степента на обезопасеност на апартамента, както и от групата имущества, които се застраховат срещу кражба. По-скъпо излиза застраховането на компютри, телевизори, музикални уредби, а по-евтино - на битовите електроуреди и обзавеждането. Ако бъдат избрани едновременно два от тези рискове, например кражба чрез взлом и грабеж, се прави още до 20% отстъпка от базисната тарифа. При избор и на трите риска едновременно тази отстъпка е до 40 на сто.
За да се улесни максимално клиента и да се спести времето му, новата полица заедно с общите условия на застраховката се дава в красиво оформена папка. В нея документите са прегледно подредени и се попълват по-бързо и лесно. Папката носи информация и за останалите видове застраховки, които предлага МЗК "Европа", както и адресите, и телефоните на всички агенции на компанията в страната.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 11 Октомври 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.7890
GBP 2.4796 2.4887 2.3371
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив