13 Октомври 2024, 19:30 Днес (0) | Вчера (0)

МЗК "Европа" спонсорира младежта и децата в неравностойно социално положение

09 Май 2004 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

Международна застрахователна компания "Европа"  и Националният клуб на младите журналисти организира на 9 и 10 май 2004 г. младежка кампания "Моята европейска усмивка". Една от основните прояви е младежки спортен маратон - Европейска щафета на споделената отоговорност", символизиращ споделената европейска отговорност по примера на управление на ЕС. Скейтъри, блейдъри и ученици от 7 столични училища, ще се състезават в отбори, предавайки си европейското знаме от ръка на ръка. Кампанията се провежда под патронажа на Стефка Костадинова - зам. министър на младежта и спорта.
Програмата включва още конкурс за "рисунка на асфалт" на площада пред НДК на тема "Моята европейска усмивка", състезание по хег, скейт демонстрации, конкурс за "надрапиране" - "Рап поколение", състезание с теглене на въже, голямо европейско право хоро и хепънинг "VIVA ПАРТИ ЗА ДЕНЯ НА ЕВРОПА" на открито пред НДК. Млади изпълнители от вокално студио "Дъга", млади актьори от Международната академия за изкуства "Европа", модерен балет и конкурс за "надрапиране" ще се опитат да превърнат Деня на Европа в София в истински празник.
В инициативата са интегрирани и деца в неравностойно положение от три столични училища.
Пред НДК /от страната на пилоните/ в София, ще има и "агенти", които ще затрудняват предвижването на участниците със струи от водни пистолети, помпи и шишета, за да напомнят, че приобщаването ни към ЕС е изпълнен с препятствия и предизвикателства път, а не предначертан маршрут.
С това обаче не се изчерпва вниманието на МЗК "Европа" към младото поколение. На 8 и 9 май в София ленд ще се проведат Националните гранд финали, по време на които ще бъдат определени българските участници в състезанието за Световната Купа по

Електронни Спортове в Поатие - Франция (ESWC 2004). Това е Европейският турнир номер едно за спортните събития от света на компютърните игри. В него участват 50 държави от цял свят. Силата на българските геймъри се крие в дисциплината War Craft 3, където имат високи постижения на международните турнири организирани до сега. Най-високото е златен медал от миналогодишните световни кибер игри.
Тази година квалификациите се проведоха в над десет български града позволявайки на кибер спортистите от цялата страна да вземат участие в него. По този начин ще бъдат избрани най-добре подготвените играчи, които да представят България на финалите на Световната Купа по Електронни Спортове в Поатие, Франция. Нивото на лиценза с който участваме позволява да изпратим на финалите между 7 и 9 състезателя за всички дисциплини. Отборите ще се състезават на две компютърни игри- War Craft 3: Frozen Throne, Half-Life: Counter-Strike и една конзолна игра - Pro Evolution Soccer 2.  МЗК "Европа" е спонсор на националните квалификации за Световната купа по Електронни спортове в Поатие, Франция. Освен сериозната парична сума, която даде на организаторите на квалификациите, компанията ще застрахова българския отбор за времето на престоя му във Франция.
Освен това МЗК "Европа" традиционно спонсорира организирания от фондация "Просвета 21 век" Национален конкурс за песен и танц "Искри" и детския арт пленер "Нарисувай мечтите си", благотворителни концерти по случай Първия учебен ден и Деня на София, както и по време на Коледните празници. Компанията е спонсор и на Сдружение "SOS-Детски селища в България".

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 11 Октомври 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.7890
GBP 2.4796 2.4887 2.3371
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив