05 Октомври 2024, 18:23 Днес (0) | Вчера (1)

Прекратяват частично изплащането на обезщетения

08 Август 2003 в-к "Кеш" по статията работи:
A+ A-

Travelers Property Casualty Corp. спечели дело в Арбитражния съд, което ще предпази застрахователното дружество от влиянието на бъдещите "азбестови загуби" на банкрутиралата ACandS Inc.

ACandS Inc. е бивша изпълнителска фирма за индустриални изолации, дъщерно дружество на Armstrong World Industries. Съдът реши миналата седмица, че изплатените обезщетения за телесни повреди вследствие на контакт с азбест, платени от AcandS след 31 юли, са прехвърлили общия лимит по полиците на Travelers. Решението ефективно прекратява задълженията на застрахователя относно всякакви загуби, изплатени след тази дата.
Travelers заявиха, че очакват AcandS да възразят, че застрахователят все още е отговорен за около 1.26 млрд. долара, или 45% от азбестовите обезщетения на обща стойност от 2.8 млрд. долара, които не са били заплатени, но са били договорени преди края на юли. Говорителят на компанията заяви, че застрахователят разполага с известна защита, която ще намали или елиминира задълженията по тези искове.
Travelers ще продължи да се бори срещу исковете, възникнали в процедурите по банкрута на ACandS ­ заявиха от дружеството.
По-рано тази година застрахователят вдигна азбестовите си резерви с 2.45 млрд. долара и не възнамерява да ги реформира в резултат на решението на съда. В прессъобщението, чрез което Travelers обяви увеличението на резервите си, се споменава, че най-значителният източник на искове за обезщетения вследствие на контакт с азбест се явява AcandS. Вследствие на предявените искове дъщерната фирма на Armstrong World Industries обяви банкрут миналата година. От пострадалото дружество не съобщиха дали ще обжалват решението на съда.
Отделно от това федералният съдия от Нюмарк, Ню Джърси, одобри предложеното споразумение за създаване на тръст в размер на 1.3 млрд. долара, чрез който да се покрият азбестовите искове срещу Combustion Engineering Inc. ­ дъщерно дружество на швейцарската компания ABB Ltd.

 

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 04 Октомври 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.7717
GBP 2.4796 2.4887 2.3212
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив