28 Март 2024, 21:39 Днес (11) | Вчера (12)

Първо мобилно приложение в частното пенсионно осигуряване у нас

13 Март 2017 10:45 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 13 март 2017, 10:39

190 000 българи вече могат да контролират вноските си за пенсия през телефона

Близо сто и деветдесет хиляди потребители в България вече могат да управляват и контролират спестяванията си за допълнителна пенсия по възможно най-удобния, бърз, лесен и достъпен начин – през своя телефон и таблет. Първото мобилно приложение в сектора е внедрено от "ПОД-Бъдеще" АД. С него всяко осигурено лице във фондовете на компанията (около 190 хил. към 31.12.2016 г.) навсякъде и по всяко време може да проверява чрез своя
смартфон и таблет средствата по индивидуалната си партида, както и да следи движението на вноските за пенсия, които той и работодателят му правят.
Мобилното приложение е безплатно, може да бъде свалено от уебсайта на компанията и да бъде инсталирано на всеки телефон и таблет с операционна система iOS и Android. Необходими са единствено достъп до интернет и въвеждане на ЕГН и осигурителния номер.

Приложението е разработено от глобалната компания за дигитални технологии Futurist Labs, собственост на предприемача от Силициевата долина в САЩ Марк Роджърс.
С мобилното приложение клиентите на "ПОД-Бъдеще" АД ще могат да получават новини и лични съобщения, както и информация за най-актуалните оферти и отстъпки за покупка на стоки и услуги от партньорите на пенсионната компания в над 730 търговски обекта в цялата страна. Достъпът до тези оферти и отстъпки става чрез клубна карта "Бъдеще", право на която има всяко осигурено лице във фондовете на пенсионното дружество. Компанията планира постепенно да активира допълнителни функционалности в мобилното приложение.

Според Марк Роджърс, "приложението ще увеличи интереса на потребителите към спестяванията им за пенсии и ще ги направи по-съпричастни към необходимостта да
планират своето финансово бъдеще". Мобилното приложение предоставя много повече от това клиентът да проверява средствата по своята партида. То създава дигитална екосистема за изпращане на екзклузивни оферти към притежателите на клубната карта на пенсионното дружество.

Според изпълнителния директор на "ПОД-Бъдеще" Андрей Шотов "каменната ера в пенсионното осигуряване в България приключи. Мобилните технологии са бъдещето на пенсионноосигурителния бизнес. Те ще са катализатор за преминаване от епохата на хартиените годишни извлечения към получаването на важна за осигурените лица информация за техните спестявания веднага. Мобилните технологии ще играят все по-значима роля в нашата индустрия, също както при останалите финансови услуги.
Актуалните статистики сочат, че над 3 млн. българи имат смартфон и всеки ден те го поглеждат поне веднъж на 5 минути. Над 90% от притежателите на мобилен телефон го държат близо до себе си денонощно, а половината сърфират в интернет през него. Мобилните технологии са и силен инструмент да направим потребителите, които се осигуряват допълнително за пенсия, по-съпричастни и заинтересувани от финансовото им бъдеще. Особено младите, за които мобилността е начин на живот."

Към края на 2016 г. броят на осигурените лица във фондовете на "ПОД Бъдеще" достига близо 190 хил., а нетните активи, управлявани от тези фондове - 200 млн. лв.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 28 Март 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8082
GBP 2.4796 2.4887 2.2803
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив