30 Октомври 2020, 06:54 Днес (0) | Вчера (9)

СДВР: Да не допуснем нарушения и инциденти да помрачат празника

29 Декември 2017 15:30 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 29 декември 2017, 15:42

За периода 23-27 декември в столицата са станали 10 тежки пътно-транспортни произшествия, заловени са 25 шофьори, управлявали след употреба на алкохол и 4-ма – след наркотични вещества

Без сериозни инциденти и нарушения на обществения ред са преминали коледните празнични дни. Статистиката на СДВР сочи намаление на престъпността като цяло в столицата, отбеляза комисар Борислав Муеров, началник на отдел "Охранителна полиция" в столичната дирекция. Четири са заявените джебчийски кражби за периода 22-27 декември. Около 4-5 са случаите във всяко от деветте районни управления на задържани с наркотични вещества. Той посочи, че зад тези резултати стоят предприетите превантивните мерки от ръководството на СДВР - създадена предварителна организация, проведени  срещи с представителите на охранителните фирми, сформирани тактически екипи и засилено полицейско присъствие. Муеров поясни, че с цел недопускане на престъпни посегателства в районите на малките населени места около столицата са били осигурени полицейски екипи, готови да окажат съдействие на жителите.

Той подробно обясни и създадената организация за обезпечаване сигурността и обществения ред и по време на предстоящите Новогодишни празници. Осигурени са постове около бежанските центрове, в и извън метростанциите. Екипи ще дежурят и в зоните на стратегическите обекти на територията на столицата – летище, гари, автогари, големи търговски обекти.

Полицейски служители са ангажирани и с охраната на концерт - спектакъла "Сцена под звездите"  на 31 декември на пл. "Княз Александър I". Комисар Муеров подчерта следното:

Няма да бъдат допускани пияни, хора, носещи оръжие, стъклени бутилки, пиротехнически изделия и други опасни предмети. Очаква се кулминацията на празника да бъде след 22 часа на пл. "Княз Александър I”. В района около площада ще бъдат изградени 8 контролно-пропускателни пунктове, на които пристигащите ще бъдат проверявани. За по-голямо удобство на хората КПП-та ще бъдат разположени на всички възможни места около пл. "Княз Александър I”. Две линии тежка техника ще бъдат разположени в периметъра около площада. На площада ще има  екипи огнеборци и медицински екип на столичната пожарна, готови да окажат помощ на гражданите, ако това се наложи.

За периода 23-27 декември в столицата са станали 10 тежки пътно-транспортни произшествия, заловени са 25 шофьори, управлявали след употреба на алкохол и 4-ма – след наркотични вещества, съобщи комисар Тенчо Тенев, началник отдел "Пътна полиция"-СДВР. Той уточни, че през настоящите празнични дни са осигурени по два екипа, които ще дежурят пред големите търговски обекти.

Очаква се засилен трафик на 1 януари на входните артерии на София – по първоначални данни около 150 хиляди коли ще влязат в столицата. Движението ще бъде подпомагано от екипи на отдел "Пътна полиция" и при необходимост те ще имат готовност да преминат към ръчно регулиране. На Владая ще бъде въведено т.нар. реверсивно движение,/за улеснение на влизащите в София ще бъдат отворени две платна/. Освен, че полицаите ще улесняват движението  на моторни превозни средства, ще продължат и проверките за шофиране след употреба на алкохол и наркотични вещества, ще се контролира и движението по пътното платно и др.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 11 Септември 2020
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.6506
GBP 2.4796 2.4887 2.1354
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив