28 Септември 2024, 15:12 Днес (0) | Вчера (0)

Сергей Станишев: До пролетта страната ни ще бъде напълно готова да поеме отговорностите на членството в ЕС от 1 януари 2007 г.

16 Февруари 2006 12:38 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

Започна официалното посещение на министър-председателя Сергей Станишев в Прага

Точно в 10:00 ч. местно време пред сградата на чешкото правителство започна церемонията по официалното посрещане на премиера Сергей Станишев, който е на посещение в Прага.
След направения преглед на почетната рота и представянето на делегациите на двете страни започна срещата на четири очи между министър-председателите Сергей Станишев и Иржи Пароубек. В момента продължават пленарните разговори между делегациите.
Чешките вестници, радиото и телевизията проявяват голям интерес към хода на започналото посещение и предстоящите разговори. В интервютата си с българския министър-председател Сергей Станишев, два от най-авторитетните централни всекидневници “Хосподаржске новини” и “Право” акцентират върху въпросите, свързани с предстоящото членство на страната ни в Европейския съюз, очакваната през м. май оценка на ЕК за степента на готовността ни и предприетите от нас практически стъпки за преодоляването на закъсненията в някои области.
Убеден съм, че България ще се справи успешно и в срок с финалния етап на своята подготовка за членство в Европейския съюз, заявява в отговор на конкретен въпрос на в. “Право” министър-председателят Сергей Станишев. Той уточнява, че подготовката за присъединяването ни към ЕС на 1 януари 2007 г. е основен приоритет на коалиционното правителство, съставено през август миналата година. През последните месеци успяхме да постигнем значително ускоряване на темповете, допълва премиерът и изразява убеденост, че до пролетта ще успеем да разсеем съмненията на ЕК и на някои държави-членки в нашата подготовка, и че страната ни ще бъде напълно готова да поеме отговорностите на членството.
След приключването на пленарните разговори между двете официални делегации предстои подписването на Споразумение за изменение на Договора между двете страни за насърчаване и взаимна защита на инвестициите.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 27 Септември 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.7533
GBP 2.4796 2.4887 2.3443
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив