25 Септември 2020, 22:58 Днес (9) | Вчера (8)

Служител на НСО ръководил група за поръчкови убийства

21 Май 2020 15:44 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 21 май 2020, 15:48

Установена е активната му комуникация с действащи магистрати, бивши министри, адвокати и държавни служители, вероятно членуващи в една и съща масонска ложа

Разкритата престъпна група е действала от януари 2019  година. Привлечени към обвинение са три лица. Установен е ръководителят -  действащ дългогодишен служител от НСО, който е притежавал специални умения, свързани с взривни устройства и е отговарял за охрана на масови мероприятия, съобщи говорителят на главния прокурор Сийка Милева. Установена е активната му комуникация с действащи магистрати, бивши министри, адвокати и държавни служители, вероятно членуващи в една и съща масонска ложа. С тях са обменяни документи, както и удостоверения  и номера на преписки и досъдебни производства.  В съдържанието на телефона му са открити доклади за различни лица, в които е имало номерата им, навици, роднини и маршрути. При изземване на автомобила на служителя на НСО е намерено техническо средство за проследяване и подслушване. Той е играл логистична роля в групата и е разпределял задачите, като той е приел и поръчката от поръчителя за убийството. Военна окръжна прокуратура ще направи преценка дали от материалите да бъдат отделени други с оглед евентуално извършени престъпления от съдии и други членове на ложата за търговия с влияние - т.нар. уреждане на дела, допълни Милева. По думите й поръчител на убийството е  имал неуредени финансови отношения с жертвата. Той е обещал внушителна сума за убийството. Част от обещаната сума - 50 хил. лв. е разпределена между участниците в организираната престъпна група. Към момента той обявен за международно издирване с бюлетин на Интерпол, тъй като е напуснал страната.
Убитата е имала финансови отношения с много хора, заради което са образувани много съдебни производства.  При обиските в домовете на задържаните са открити дрога, оръжия, боеприпаси, както и проследяващи устройства, уточни директорът на ГД "Национална полиция" гл. комисар  Христо Терзийски. Разследването започна по основната следа за моторист, който е извършил убийството. Пробивът дойде, когато попаднахме на следа по подготовката на убийството. Установихме кръг от хора,  ангажирани в тази подготовка и техническото обезпечаване, посочи ст. комисар Георги Хаджиев, директор на СДВР.

 

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 11 Септември 2020
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.6506
GBP 2.4796 2.4887 2.1354
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив