28 Септември 2024, 20:26 Днес (0) | Вчера (0)

Асоциацията на немските застрахователи ще помага за доизграждането на информационната система на Гаранционния фонд

19 Май 2005 16:38 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

В момента фондът събира данните за сключените през април полици по „Гражданска отговорност”

Асоциацията на немските застрахователи ще помогне за окончателното изграждане на информационната система на Гаранционния фонд. Това съобщи Даниела Конова, председател на Асоциацията на българските застрахователи. В ГФ вече има натрупани масиви с информация, която може да бъде изпращана в КАТ и до други институции. Напълно автоматизираната информационна система на фонда обаче още не е готова, обясни Венислав Йотов, зам. председател на АБЗ.
В момента събираме информацията за сключените през април полици по „Гражданска отговорност”, уточни пред INSURANCE.BG Николай Сотиров, изпълнителен директор на Гаранционния фонд. Той допълни, че все още не са изчистени техническите грешки при подаване на данните от страна на компаниите.
КАТ ще изпраща покани само до шофьорите, за които има влезли в сила наказателни постановления – да представят валидна полица по „Гражданска отговорност”, заяви подп. Марин Раковски от „Пътна полиция”. Той уточни, че в момента КАТ изяснява случаите по региони. Когато информацията бъде събрана, ще започне разпращането на поканите от местните подразделения на „Пътна полиция”. Имаме готовност това да стане още през следващата седмица, заяви пред INSURANCE.BG подп. Раковски. Той подчерта, че служителите на КАТ правят засилени проверки за наличие на валидна полица по „Гражданска отговорност” след края на всяко тримесечие. Въвеждането на стикерите за задължителната застраховка от 1 юни няма да промени веднага ситуацията, смята под. Раковски. Причина за това е фактът, че за сключените преди тази дата полици няма задължение да бъдат лепени стикери на предното стъкло на автомобила.
През септември ще направим равносметка за постигнатия ефект от предприетите мерки за увеличаване на обхвата на „Гражданска отговорност”, обеща Даниела Конова.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 27 Септември 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.7533
GBP 2.4796 2.4887 2.3443
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив