28 Септември 2024, 20:19 Днес (0) | Вчера (0)

Безопасните и здравословни условия на труда са ключов фактор за икономическото развитие

19 Май 2005 16:35 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

Целта на срещата на Втората европейска конвенция беше да се разгледат предизвикателствата в областта на безопасните и здравословни условия на труд, пред които се изправят новите страни членки на ЕС, както и кандидатките за членство в процеса на интеграцията им

Безопасните и здравословни условия на труда са ключов фактор за икономическото развитие на всяка държава. В България вече имаме нормативна база, синхронизирана с европейското законодателство. Предстои най-важното – да прилагаме ефективно тази нормативна база. За целта се нуждаем от подкрепата и активното партньорство на коректния бизнес. Това каза днес министърът на труда и социалната политика Христина Христова при откриването на Втората европейска конференция на тема “Здравословни и безопасни условия на труд като икономически фактор в условията на конкуренция на свободния пазар”, организирана от Балканския институт по труда и социалната политика.
Министър Христова отбеляза, че в областта на безопасността и здравето на работното място Министерството на труда и социалната политика има основно значение, но и че не бива да се забравя ролята на бизнеса при изграждането на икономика, основана на знанието. Директорът на Балканския институт по труда и социалната политика Иван Нейков подчерта, че средствата, влагани за условията на труд, не са загубен разход, а са инвестиция в конкурентоспособността. Това е важна стъпка при реализацията на целите на Лисабонската стратегия – по-добра производителност и по-високо качество на продукцията, обясни той.
Във форума взеха участие представители на държавни институти и неправителствени организации от десетте нови страни членки на ЕС, както и на България, Румъния, Хърватия и Турция. Целта на срещата беше да се разгледат предизвикателствата в областта на безопасните и здравословни условия на труд, пред които се изправят новите страни членки на ЕС, както и кандидатките за членство в процеса на интеграцията им.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 27 Септември 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.7533
GBP 2.4796 2.4887 2.3443
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив