Акционерите на ЗПАД "Булстрад" приключиха официално 2002 г. на общото си събрание на 17 юни 2003 година. Техническият резултат на "Булстрад" (печалбата от застрахователна дейност) е 16.475 млн. лева. Финансовият резултат обаче е загуба от 3.017 млн. лева. Несъответствието между печалбата от дейността и крайната загуба се дължи на няколко причини. Обезценени са вземанията на дружеството от обявената в несъстоятелност авиокомпания "Балкан", то инкасира загуба и от продажбата на дела си в "Токуда Банк". За този резултат е повлияло и въвеждането на Международните счетоводни стандарти.

"Булстрад" беше сред основните кредитори на фалиралия "Балкан" и имаше да взема от авиокомпанията 24.8 млн. лева. Тоя дължи още на Агенцията за държавните вземания (73.77 млн. лв.), на летище София - (1.7 млн. лв.), на "Ръководство въздушно движение" - (13.4 млн. лева). Задълженията на "Балкан" са на обща стойност 220.5 млн. лева.

Явно ръководството на "Булстрад" е преценило, че няма да може да събере тези вземания в първоначалния му размер, поради което се е наложила съответната корекция в баланса. Имуществото на авиокомпанията бе оценено на около 100 млн. лв., а планът за осребряването му бе внесен в Софийския градски съд в началото на 2003-а. Плановете бяха в най-добрия случай разпродажбата на активите да приключи за три години, а вземанията също да се предлагат на търг.