30 Септември 2024, 02:27 Днес (0) | Вчера (1)

България ще помага на Турция с експертна помощ за ЕС

03 Май 2005 17:15 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

Имаме общи интереси в областта на инфраструктурата и енергетиката - намаляване на лицензионните режими и подобряване на режима на транзит, подчерта президентът Първанов

"Ние сме не просто добри съседи, ние сме добри приятели и съюзници, както в рамките на НАТО, така и за в бъдеще в ЕС", заяви президентът Георги Първанов по време на съвместната пресконференция след завършилата преди малко работна среща между него и турския държавен глава.
"Днешната среща ще позволи да преразгледаме изцяло дневния ред на нашите двустранни отношения", каза още държавният глава. Той отбеляза, че тя е част от активен диалог, който никога не е съществувал преди. "Нашите срещи създават климат на доверие, който подобрява контактите както в търговската, така и в културната сфера", допълни Георги Първанов и допълни, че се надява този диалог да бъде продължен през есента в София, а и преди това на форума за икономическо сътрудничество във Варна, един форум, на когото двамата президенти заявиха, че отдават голямо значение.
"Имаме общи интереси, които трябва да разискваме в областта на инфраструктурата и енергетиката – като намаляване на лицензионните режими и подобряване на режима на транзит", заяви президентът Георги Първанов по време на съвместната пресконференция след завършилата работна среща между него и турския държавен глава. Това предаде агенция „Фокус”.
Първанов е изтъкнал, че България е удовлетворена, че ЕС ще започне преговори с Турция за членството й в организацията. Страната ни се ангажира да помага с експертна помощ, е обявил президентът.
Георги Първанов съкрати програмата си за посещение в Турция във връзка със загиналия в Ирак български войник. Президентът бешe в Анкара на еднодневно работно посещение по покана на турския си колега Ахмет Недждет Сезер. Държавният ни глава бе посрещнат от официална делегация в състав – Абдул Кадир Аксу, министър на вътрешните работи на Република Турция, зам.-валията на Анкара и началникът на Анкарския гарнизон.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 27 Септември 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.7533
GBP 2.4796 2.4887 2.3443
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив