28 Септември 2024, 18:36 Днес (0) | Вчера (0)

„Енергетиката е генератор на икономически растеж и основен стълб на икономиката“, каза Милко Ковачев

27 Май 2005 12:33 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

В приветствието си министърът на икономиката и председател на Националния комитет на България в СЕС Милко Ковачев към участниците в конференцията "Новите отношения в енергетиката на България" обсъди проблемите и приоритетите на енергетиката в България

„Новите отношения в българската енергетика са резултат от дългогодишно провежданата от българското правителство енергийна политика, насочена към изпълнение на националните цели за постигане на икономически растеж, съхраняване възможностите за конкурентност в енергийната сфера, гарантиране на сигурността на доставките, създаване на предпоставки за интегриране на страната в европейските структури“, каза министърът на икономиката в поздравителното си обръщение към участниците на конференцията.
Законът за енергетиката гарантира развитието на конкурентен електроенергиен пазар с ясни и прозрачни регулаторни правила. Това позволи бързо и плавно интегриране в Югоизточна Европа и Европейския съюз.
„Споделянето на виждания, опит и  добри практики, между различни институции и организации, по време на форуми като днешния, предоставя добри възможности за обмяна на идеи и намиране на оптимални решения на съществуващите проблеми в енергетиката. Националният комитет на България в Световния енергиен съвет смята и в бъдеще да продължи да организира подобни форуми по важни за развитието на енергийния отрасъл въпроси“, допълни Милко Ковачев в изказването си.
Вниманието на днешната конференция ще бъде съсредоточено върху електроенергетиката и постигане на целите за намаляване на разходите и ограничаване нарастването на цените, висока надеждност и качество на електроснабдяването, прозрачност и справедливо разпределение на придобивките на пазара.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 27 Септември 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.7533
GBP 2.4796 2.4887 2.3443
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив