14 Октомври 2024, 11:26 Днес (0) | Вчера (0)

"Трансат" подписа договор за предоставяне на VSAT услуги с "Лукойл България"

25 Май 2004 13:31 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

Първият действащ български обществен VSAT оператор "Трансат" АД и "Лукойл България" ЕООД подписаха договор за предоставяне на VSAT услуги, който позволява издигането на качествено ново равнище на работата на веригата бензиностанции "Лукойл" в страната

Първият действащ български обществен VSAT оператор "Трансат" АД и "Лукойл България" ЕООД подписаха договор за предоставяне на VSAT услуги, който позволява издигането на качествено ново равнище на работата на веригата бензиностанции "Лукойл" в страната. В резултат от подписания договор ще бъде осигурена непрекъсната он-лайн връзка между всички обекти от веригата "Лукойл" и централното управление на компанията.

"Трансат" АД е дъщерно дружество на "Петрол"АД и оперира в страната от 2003 г. Във VSAT мрежа са свързани вече 460 обекта на "Петрол" АД, 27 - на "Евробанк" АД, 15 - на "Транскарт" АД, обекти на "Петрол Холдинг" АД и дъщерните компании, като разширяването на мрежата продължава.

Съвременната VSAT технология, базирана на Интернет комуникационни протоколи, дава богати възможности за осъществяване на диалогови приложения за търговски и банкови информационни системи, за доставка на Интернет, за дистанционно обучение, контрол на процеси, файлови трансфери, за видеоконференции и други мултимедийни приложения.

"Трансат" АД е лицензиран обществен оператор и изгради първата в България VSAT мрежа с управляваща HUB станция на територията на страната, която е напълно независима от инфраструктурата на националния и алтернативните телекоми. Тя е алтернатива на наземните комуникационни системи и понякога е единственото ценово-ефективно решение за труднодостъпните райони.

Телекомуникационната компания изгражда корпоративни сателитни мрежи на фирми от финансовия и банков сектор, държавната администрация, търговски вериги с национално покритие и други компании, предлагащи услуги из цялата страна. Дружеството осигурява TCP/IP комуникационна среда за информационни приложения и предлага връзки с гарантирана сигурност и бързина до всяка точка от Европа, Северна Африка, Близкия изток и част от Азия.

 

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 11 Октомври 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.7890
GBP 2.4796 2.4887 2.3371
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив