11 Октомври 2024, 19:30 Днес (5) | Вчера (4)

608 души са писали до приемната на министър-председателя през февруари

22 Март 2004 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

27 граждани са предпочели да изложат проблемите си лично

608 души се обърнаха към приемната на министър-председателя Симеон Сакскобургготски. 27 граждани предпочетоха да изложат проблемите си лично и бяха изслушани от служители на Министерския съвет. Приемната изпрати 633 писма във връзка с различните случаи, а получените отговори от компетентни институции бяха 287. Най-често срещаните проблеми в писмата на гражданите бяха свързани с изплащането на социални помощи, с трудови и пенсионни спорове, молби за опрощаване на данъчни задължения. В приемната постъпи сигнал за нарушения в административно-управленската дейност на директора на ПУИ “Васил Априлов” в Тополовград. След разпоредената проверка Регионалният инспекторат по образованието в Хасково констатира несъобразяване с нормативната уредба и злоупотреба със служебното положение. Поради установените нарушения началникът на РИО – Хасково предложи на министъра на образованието да наложи на директора дисциплинарно наказание съгласно Кодекса на труда. Жена от Разград сподели с приемната тревогата си от лошите битови условия в болницата в Трявна, където е лекувано детето й. Един от предписаните медикаменти се оказал с изтекъл срок на годност и е предизвикал обриви, а за престоя си в лечебното заведение като придружител, тя е заплащала по 16 лв. дневно за хотелска услуга. Министерството на здравеопазването предприе незабавни мерки за осъществяването на непрекъснат медицински контрол на срока на годност на ползваните медикаменти. Ръководството на лечебното заведение ще прецизира заплащането на допълнителните немедицински услуги и ще засили текущия вътрешен контрол.
Пенсионер от София сигнализира, че за периода от 2002 г. до месец март 2003 г. разходите му за ползваната студена вода са завишени с 10 куб. м. Той информира, че въпреки възраженията му, служители на фирмата са отказали да преизчислят дължимата сумата. Приемната настоя за проверка по случая пред “Софийска вода” АД. В резултат на това Централната комисия за работа с клиенти установи надвзетата сума, която ще бъде незабавно възстановена на потребителя. Приемната съдейства и на гражданка от София да възстанови част от имота си, който е бил отнет незаконосъобразно. Върху имота е построена бензиностанция, без да има необходимите за това разрешителни документи. След сигнала на приемната, РДНСК-Бургас установи явна фактическа грешка със застъпване на имоти. Газстанцията и бензиностанцията в оспорвания имот е премахната, демонтирани са колонките за бензин и газ, както и резервоарите за гориво.
Жител на Етрополе потърси помощ за започване на работа като екополицай или по програма, свързана с благоустройството и хигиената. Със съдействието на регионалното Бюро по труда гражданинът беше назначен като пазач невъоръжена охрана по Националната програма “От социални помощи към осигуряване на заетост”. Приемната съдейства и на жител от Котел да бъде настанен в дом за инвалиди с възможност за провеждане на рехабилитация. С помощта на Агенцията за социално подпомагане той постъпи в Дома за възрастни хора с физически увреждания в Стара Загора. Гражданин от София се оплака в приемната, че е пенсиониран принудително. В писмото си той съобщава, че е работил в структурите на МВР от 1988 година досега, а като причина за предсрочното му пенсиониране той изтъква влошилите се отношения с колегите му. Приемната информира МВР за случая. След направената проверка беше установено, че тази информация отговаря на истината. Служителите от МВР, отговорни за допуснатото нарушение, са наказани.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 11 Октомври 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.7890
GBP 2.4796 2.4887 2.3371
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив