27 Юли 2024, 10:55 Днес (0) | Вчера (5)

VIG получава финансиране от ЕС за цялостна програма за киберсигурност

10 Юни 2024 09:59 ИНСМАРКЕТ по статията работи: kalin
A+ A-
Последна редакция: 10 юни 2024, 12:02
group.vig

Vienna Insurance Group (VIG) инициира цялостна програма за повишаване на защитата срещу нарастващи кибер заплахи. Компаниите от групата ще бъдат обслужвани от три центъра за компетентност в Австрия, Полша и Чехия. Инициативата е подкрепена финансово от Европейския съюз чрез Европейския център за компетенции по киберсигурност.

Рискът да бъдете засегнати от кибератака като компания все още нараства. Новите видове атаки, базирани по-специално на изкуствения интелект, като deepfakes, се увеличават бързо. В текущия "Доклад за глобалния риск за 2024 г." на Световния икономически форум рискът от дезинформация и дезинформация чрез изкуствен интелект се разглежда като най-големият риск за следващите две години, като кибернесигурността заема четвърто място сред първите десет рискове.

Защитата на клиентските данни и сигурността на ИТ системите е основен приоритет за Vienna Insurance Group, поради което са инсталирани особено цялостни системи за сигурност, за да отговорят на най-новите изисквания.

"Методите и опитите за външни атаки непрекъснато се променят. Затова създадохме програма за център за киберзащита в цялата група, за да защитим нашия бизнес и клиентите на нашата група от риска от кибератаки и да повишим допълнително нивото на сигурност на VIG. Много сме доволни, че ЕС признава нашите дейности и подкрепя програмата", каза главният оперативен директор на VIG Герхард Ланер.

Зад програмата Cyber ​​Defense Center (CDC) стои екип от експерти по информационна сигурност, които защитават компанията чрез откриване, анализиране и предотвратяване на киберзаплахи с помощта на полуавтоматизирани процеси и напреднали технологии. ИТ системите на Групата се наблюдават непрекъснато за признаци на инцидент, свързан с киберсигурността. CDC работи денонощно, за да осигури бърз отговор на всякакви заплахи, които възникват.

VIG създаде три компетентни центъра за Групата в Австрия, Полша и Чехия, които сега предоставят услуги на компаниите от Групата. Това ще засили капацитета на цялата група за разпознаване и предотвратяване на инциденти със сигурността и ще увеличи устойчивостта чрез прилагане на нови решения за сигурност. В същото време центровете за върхови постижения насърчават трансграничния обмен на знания и най-добри практики в рамките на Групата.

Програмата на CDC се допълва от информационни събития, кампании за повишаване на осведомеността за служители и партньори и мерки за разпространение в областта на цифровите медии. Целта е да се постигне високо ниво на информираност за киберсигурността сред най-важните заинтересовани страни на VIG.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 26 Юли 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8024
GBP 2.4796 2.4887 2.3206
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив