28 Септември 2024, 17:19 Днес (0) | Вчера (0)

Ще проверяваме в Интернет дали полицата ни за „Гражданска отговорност“ е валидна

17 Февруари 2006 10:30 INSMARKET по статията работи: 1
A+ A-

Системата трябваше да бъде активирана на електронната страница на Комисията за финансов надзор преди 15 януари, сега се очаква това да стане в понеделник, когато идват проверяващите от Европейската комисия

От началото на следващата седмица всеки български гражданин ще може да провери дали има валидна полица за „Гражданска отговорност“, според официалните данни на Комисията за финансов надзор. За целта ще трябва да посети Интернет страницата на КФН. От надзорната комисия съобщиха за INSURANCE.BG, че разработваната за целта софтуерна система ще бъде пусната на 20 февруари 2006 година.

Първоначално обявеният срок за активиране на системата беше 15 януари. Той обаче така и не беше спазен. Според запознати специалистите на надзора са се надявали да се справят поне до 15 февруари, но явно и това не се случи.

20 февруари е наистина крайния срок за пускане в действие на тази система, тъй като тогава в София идват специалисти от ЕС. Те ще проверяват дали България е изпълнила поетите ангажименти свързани с присъединяването ни към Евросъюза.

Както INSURANCE.BG вече писа, в последния доклад на Еврокомисията се изразява сериозна загриженост относно ниския обхват на „Гражданска отговорност“ в България. Една от предложените от наша страна мерки за решаване на този проблем беше именно разработването на системата за проверка чрез Интернет страницата на надзора. Ако тя не е заработила повече от месец след официално обявения срок за пускането й в действие, това ще бъде отчетено като неизпълнение на поетите ангажименти, което съответно ще бъде отразено в следващия доклад на Европейската комисия. Това обаче едва ли ще се случи. Освен това по всички други 16 мерки, които бяха предприети от държавната администрация за повишаване обхвата на „Гражданска отговорност“ сроковете към настоящия момент се спазват. Нещо повече, голяма част от поетите ангажименти вече са изпълнени и даже има конкретни, при това положителни резултати от тях.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

А какво да правят гражданите, които надлежно са закупили полица от някой от официалните застрахователи, а в списъка на КФН се водят за нередовни??? Кого трябва да съдим - КФН или Застрахователя, затова ,че ни е събрал парите, а се водим нередовни??? И изобщо хората в КФН представят ли си как така продадена полица в село Горно нанадолнище чрез агент, която е отчетена седмица по-късно и въведена след 2 седмици в инфосистемата на Застрахователя ще се появи в Интернета на следващия ден от сключването си???
#1 | от любопитен: | преди
Валидни за 16:10 27 Септември 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.7533
GBP 2.4796 2.4887 2.3443
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив