24 Септември 2024, 10:23 Днес (3) | Вчера (0)

Shell започва инициатива за икономично шофиране

21 Февруари 2006 17:04 INSMARKET по статията работи: 2
A+ A-

Разходът на гориво може да бъде снижен до 30% при спазването на няколко съвета, твърдят организаторите

Инициатива за икономично шофиране стартира у нас петролната компания Shell. До 30% може да намалее разходът на гориво при спазването на няколко практически съвета, твърдят организаторите на кампанията. Очаква се инициативата да получи широка популярност в България, тъй като голяма част от българските шофьори са чувствителни към разхода на гориво. 88,8 на сто от тях следят рахода на автомобила си, а 93% го определят като важен фактор при избора на превозно средство, сочат данните от национално представително изследване. Кампанията на Shell е и в отговор на увеличаващите се цени на горивата през последните години.
Сред съветите, които биха могли да снижат разходите на водачите, са шофирането с ниска скорост, като се избягват рязкото ускоряване и спиране. При ускоряване превключвайте на висока предавка колкото е възможно по-рано, съветват още експертите. Според Shell гарант за икономичното шофиране са и поддържането на двигателя в добро техническо състояние, редовното помпане на гумите, както и пестеливото използване на климатика в колата. Избягвайте зарежданията с малки количества - горивото се изпарява при всяко отваряне на капачката, съветват още организаторите на кампанията.
Кулминация на инициативата ще бъде Денят на икономичното шофиране, който ще се проведе на 18 март, събота. Подкрепа са заявили вече Министерството на транспорта, Агенцията за енергийна ефективност и Столична община.
Кампанията на Shell се провежда в редица други страни по света - Франция, Великобритания, Белгия, Холандия, Чехия, Унгария, Полша, Филипините, Сингапур и др. Shell планира и участие в опит за световен рекорд на Гинес за икономично шофиране.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Това е кампанията за глупаците ли? Нещо като точките дето ги дават за разни скапани неща от магазините си?
Да пълня резервоара догоре-ами ако нямам пари?:-))
Или да карам с 80 по магистралата...а най-добре ако си купя кон да ми тегли колата...аман от световни специалисти дето правели изследвания, които само те си знаят какви са!
#1 | от DS | преди
всичко е само реклама
#2 | от kiril | преди
Валидни за 16:10 23 Септември 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.7515
GBP 2.4796 2.4887 2.3308
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив