22 Октомври 2020, 20:17 Днес (11) | Вчера (9)

Над 16 млн. лв. ще отпусне утре кабинетът за възстановяване на щетите от природни бедствия

19 Август 2014 17:50 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 19 август 2014, 17:37

Към община Мизия, която все още се възстановява от пороя в началото на месеца, ще бъдат насочени 1 млн. лв.

Постановление за одобряване на допълнителни разходи и трансфери в размер на 16 204 360 лв. ще бъде разгледано на утрешното правителствено заседание. Средствата ще отидат основно в общините за изпълнение на проекти и дейности за предотвратяване, овладяване и преодоляване на последиците от природни бедствия.

Най-пострадалите от наводненията в края на юни общини Варна и Добрич ще получат съответно над 1,8 млн. лв. и над 860 хил. лв.

Към община Мизия, която все още се възстановява от пороя в началото на месеца, ще бъдат насочени 1 млн. лв. за овладяване на бедственото положение. Решението за отпускане на средствата беше взето на първото заседание на Комисията за възстановяване и подпомагане в новия й състав, проведено миналата седмица с участието на премиера Георги Близнашки.

В дневния ред на кабинета е включено и постановление за одобряване на допълнителни разходи в размер на 800 000 лв. по бюджета на Министерството на земеделието и храните. Те са за закупуване на противоградови ракети за опазване на селскостопанската продукция.

На правителственото заседание утре ще бъде разрешен въпросът с осигуряването на охраната на значими културно-исторически обекти. Предвижда се МВР, в рамките на утвърдената си обща численост и бюджет, да продължи да пази от посегателства националния музей "Шипка – Бузлуджа”, Националния исторически музей и Националната галерия за чуждестранно изкуство до провеждането на обществени поръчки и сключването на договори за охрана на обектите. Това трябваше да стане до началото на м. юли, но по бюджета на Министерството на културата не бяха заложени необходимите средства.

В дневния ред на кабинета са включени решения за назначаване на трима нови областни управители. Начело на областните администрации в Стара Загора и Варна ще застанат адвокатите Димитринка Петрунова и Стоян Спасев, а в Перник – председателят на Пернишката търговско-промишлена палата Бойка Петрова.

Министрите ще се запознаят и с доклад за касовото изпълнение на държавния бюджет и основните показатели на консолидираната фискална програма за първото полугодие на 2014 г. В него се очертава риск от значително влошаване на бюджетната позиция на годишна база спрямо планираната цел поради неизпълнение на разчетите по приходите. По темата е предвидена пресконференция след края на заседанието на МС.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 11 Септември 2020
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.6506
GBP 2.4796 2.4887 2.1354
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив