25 Април 2024, 18:00 Днес (14) | Вчера (12)

“Мазерати” стъпва официално в България

15 Септември 2006 08:55 в-к "Монитор" по статията работи:
A+ A-

Престижната италианска компания разчита на растящия потенциал на икономиката

Три топмодела на компанията "Мазерати" паркираха вчера в резиденцията на италианския посланик на столичния бул. "Руски" по случай официалното влизане на престижната марка на нашия пазар. Луксозният седан "Мазерати Куатропорте", спортното купе "Мазерати Грандспорт" и кабриолетът "Мазерати Спайдър" са трите основни модела, които ще могат да се поръчват за доставка на фирма "Грандспорт Ауто" - официалния представител на италианската дизайнерска марка у нас. Престижните лимузини са дело на италианското студио "Пининфарина". Четвъртия модел на "Мазерати" - "Купе GT", който също ще се предлага у нас, е разработен в сътрудничество с експерти от друго известно дизайнерско студио - "Джуджаро".
"Гордея се да представя един продукт с традиции, който говори сам за себе си. Българският пазар е достатъчно узрял за един такъв продукт, който се приема в Италия за черешката от върха на сладоледа", каза на брифинга в собствената си резиденция посланикът на Италия Негово превъзходителство Джан Б. Кампаньола."Освен автомобили нашата фирма представя в България и италианския начин на живот и италианската култура. "Мазерати" е много съществена част от този начин на живот и от най-добрите традиции на италианската инженерна мисъл. Италия е чуждестранен инвеститор номер 1 у нас, затова съм благодарен на Негово превъзходителство г-н Кампаньола, че прие да представим този изискан продукт в неговата резиденция", благодари за жеста изпълнителният директор на фирма "Грандспорт Ауто" Георги Крумов. Той разкри още, че договорът с "Мазерати" предвижда у нас до края на годината да бъдат продадени 17 автомобила на италианската компания.
"Щастлив съм да обявя, че 12 от тях са вече поръчани от нашите първи клиенти", уточни шефът на "Грандспорт Ауто". Според него клиентите ще се радват на изключително обгрижване от страна на фирмата. Те ще могат да разчитат на безплатна 24-часова пътна помощ, в което и да е кътче на България. Освен това - ако се наложи престой на автомобила в автосервиз, всеки клиент на "Грандспорт Ауто" ще може да ползва безплатно автомобил от модела "Мазерати", който притежава.
На брифинга стана ясно още, че в близко бъдеще ще бъде открит и първия дизайнерски шоурум на "Мазерати" у нас в близост до "Сити център София" на ул. "Арсеналска". По-късно ще отвори врати и търговски и автосервизен център до аерогара София, в който ще се предлагат и обслужват и други италиански марки. В неговия строеж ще бъдат инвестирани 35 млн. лв.Специално за премиерата на престижната италианска марка у нас беше пристигнал и мениджърът за Европа на компанията "Мазерати S. p.a." г-н Масимо Галота. "Потенциалът за нарастване на българската икономика е обещаващ. Преценихме, че "Мазерати" ще има успех в България, тъй като продуктите ни са една лоша комбинация за нашите конкуренти, чиято рецепта е: класически италиански дизайн, спортен дух и перфектно изящно изпълнение", разкри трите кита, на които се крепи успеха на "Мазепрати" г-н Галота. В подкрепа на думите си той представи с цифри развитието на компанията през последните години. През 1989 г. "Мазерати" е продала 518 автомобила в цял свят. За миналата година са били реализирани 5 500 автомобила в 58 страни на 5 континента.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 25 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8302
GBP 2.4796 2.4887 2.2756
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив