17 Януари 2022, 20:38 Днес (16) | Вчера (0)

Канадската Fairfax поема дейността на AIG в България

21 Октомври 2016 09:20 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 21 октомври 2016, 16:14
Под лиценза на creativecommons

От AIG обявиха, че приключват застрахователния си бизнес в Украйна и Казахстан, а преди това напуснаха застрахователния пазар в Азербайджан

American International Group Inc. (AIG) обяви, че е сключила няколко споразумения за стратегическо партньорство с Fairfax Financial Holdings Limited, водещ световен застраховател и презастраховател по имущество и отговорности, с което AIG допълнително ще фокусира и оптимизира мултинационалните си застрахователни операции.

Като част от тези споразумения, AIG ще продаде на Fairfax търговските си операции за корпоративно и индивидуално застраховане в Аржентина, Чили, Колумбия, Уругвай, Венецуела и Турция . Fairfax ще придобие и правата за подновяване на портфейла, записан от AIG в Централна и Източна Европа за България, Чехия, Унгария, Полша, Румъния и Словакия, включително активите и служителите в съответните държави.

Сделката е на обща стойност около $240 милиона, като за всяка страна прехвърлнето е обект на съответните регулаторни одобрения.

Fairfax ще се превърне в основен стратегически партньор за обслужване на мултинационалната мрежа от клиенти на AIG в тези държави, използвайки експертизата на AIG и възможностите й за обслужване на щети и презастраховане.

Продажбата подкрепя стратегическата цел на AIG да се фокусира върху определени географски територии и инвестиции в големите икономики, които предлагат най-голям потенциал за печеливш ръст и възвращаемост от мащаба при застраховането на корпоративни и индивидуални клиенти.

"Това партньорство бележи значителна стъпка напред в постигането на стратегическите приоритети както на AIG така и на Fairfax", коментира Питър Ханкок, президент и главен изпълнителен директор на AIG. "Очакваме с нетърпение задълбочаване на партньорство ни с Fairfax по отношение на глобалната ни мрежа за осигуряване на непрекъсваемост на операциите и отлично обслужване на международните ни клиенти в тези ключови държави. В същото време оставаме ангажирани на пазарите, които предлагат най-голям потенциал за конкурентно предлагане на застрахователните продукти на AIG и печелившо обслужване на клиентите ни. "

"Много сме ентусиазирани от партньорството си с AIG и присъединяването на компаниите от групата в Латинска Америка, и операциите от Централна и Източна Европа и Турция към семейството на Fairfax", коментира Прем Уатса, председател и главен изпълнителен директор на Fairfax. "Компаниите от Латинска Америка са добре позиционирани на съответните пазари, с опитни ръководни екипи и дисциплиниран подход при подписване на рисковете, с което значително ще се разшири присъствието на Fairfax в Латинска Америка. Придобиването на операциите в Централна и Източна Европа е продължение на неотдавнашната ни експанзия в Източна Европа, чрез вече обявената сделка за придобиването на операциите на QBE и ще ускори плановете ни за дългосрочен растеж в региона."

В същото време от AIG обявиха, че приключват застрахователния си бизнес в Украйна и Казахстан. Преди това  AIG напусна застрахователния пазар в Азербайджан.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 11 Септември 2020
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.6506
GBP 2.4796 2.4887 2.1354
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив