25 Октомври 2021, 10:46 Днес (4) | Вчера (0)

От НОИ улесняват електронната комуникация

09 Юли 2012 17:25 ИНСМАРКЕТ по статията работи:
A+ A-
Последна редакция: 9 юли 2012, 17:26

Потребителите вече могат да отправят своите запитвания до НОИ чрез нови форми за контакт, публикувани на официалния сайт на института

Националният осигурителен институт предоставя нов начин за комуникация с клиентите чрез своята Интернет страница.

 

От началото на м. юли в рубриката „Е-услуги” са публикувани 3 вида контактни форми, чрез които гражданите по електронна поща могат да отправят своите запитвания или да подадат жалба и сигнал до Централно управление на института.

Чрез всяка една от тези форми потребителите могат да получат различен тип информация, уточняват от НОИ.

С първата форма за контакт се заявяват запитвания от общ характер, за които не се иска предоставянето на лични данни. Ето защо чрез нея не могат да се правят конкретни лични справки.

Втората и третата форма за контакт изискват предоставяне на персонални данни. Затова при попълване на формуляра от клиента се изисква идентификация чрез ЕГН и ПИК/ИКО или електронен подпис. По този начин се гарантира сигурността на предоставяната персонална  информация..

Чрез попълването на контактните форми клиентите могат да зададат актуален въпрос от сферата на социалното осигуряване или да отправят към НОИ свое конкретно запитване. Предвидена е и възможност за подаване на сигнали към институцията и отправяне на потребителски жалби.

След изпращането на своята заявка чрез контактна форма, всеки заявител получава на посочения от него електронен адрес входящ номер / регистрационен индекс/ от деловодната система на НОИ. Освен това, като обратна връзка, се получава и уникален код за достъп, който позволява да се следи движението на неговото запитване в системата на НОИ. Отговорът на запитването се получава според направения от лицето избор за доставяне – на посочен пощенски адрес или на електронна поща.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 11 Септември 2020
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.6506
GBP 2.4796 2.4887 2.1354
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив