23 Януари 2022, 11:12 Днес (0) | Вчера (0)

Би Би Си потресе Великобритания с филм за пиянството в Слънчев бряг (видео)

01 Октомври 2013 11:17 ИНСМАРКЕТ по статията работи:
A+ A-
Последна редакция: 1 октомври 2013, 11:43
Под лиценза на creativecommons

Booze, Bar Crawls And Bulgaria предизвика потреса на някои английски издания

Слънчев бряг измества курорти като Магалуф и Кавос, съответно на Майорка и Корфу. Това сподели репортерката на Би Би Си Стейси Дуули, която посети българския курорт, разпита работещия на място персонал и туристи. Интервютата й са заснети в лента, посветена на алкохолния туризъм у нас под заглавие "Пиячка, претъпкани барове и България" (Booze, Bar Crawls And Bulgaria). 

Филмът предизвика потреса на някои английски издания. Вестник „Дейли мейл" заключва, че калориите на Слънчев бряг се набавят най-вече чрез алкохол, тъй като „легионите" британски туристи просто нямат време да се хранят.

Изданието определя документалната лента като средство за отваряне на очите. Според коментара репортерът не е съдник на видяното, картината сама представя плашещи факти.

Репортерката на BBC Стейси Дуули реши да посети родния Слънчев бряг, тъй като той е сред топ дестинациите за млади английски туристи.

Стейси показва последствията от нощния живот в България. Според нея в Слънчев бряг няма правила. Тя изтъква, че алкохолът е най-евтин в цяла Европа, а баровете побират над 400 посетители.

Репортерката разследва и лесния достъп на британските туристи до наркотици и пита какви действия предприемат властите по този въпрос.

Тя също така посещава и не толкова популярните за туристите места, населени с представители на ромското общество в Слънчев бряг, което според нея е обвинявано за голяма част от престъпността в курорта.

Филмът ще бъде излъчен по ВВС още два пъти до края на седмицата - в четвъртък и неделя.

"Този филм отваря очите за реалността. Дуули не е тесногръда и не раздава присъди, поради което картината, която тя представя, е още по-плашеща", коментира в. "Дейли мейл".

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 11 Септември 2020
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.6506
GBP 2.4796 2.4887 2.1354
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив