30 Януари 2023, 03:52 Днес (0) | Вчера (0)

30% от полицаите зад бюро отиват срещу бандитите

19 Март 2015 09:15 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 19 март 2015, 09:17

Жандармерията ще продължава да участва в акции срещу битовата престъпност по малките населени места

Новата Главна дирекция "Национална полиция”, съставена от сливането на криминалната и охранителната полиция, ще бъде свита с една трета. Хората, работели досега предимно в администрацията, няма да бъдат съкратени. Те ще бъдат пренасочени към областните дирекции на МВР и районните управления в страната, за да бъдат на "първа линия” в борбата с престъпността. Това съобщи вчера новият главен секретар на МВР Георги Костов, назначен с указ на президента на 11 март т.г., пише в днешния си брой в. "Труд".

"Както се казва - по-малко вождове, повече индианци. Ще бъде извършена една редукция в националната полиция”, каза Костов. Той си е поставил за цел да подобри максимално организацията на работа във вътрешното министерство. "По-ефективна работа и по-ефективно използване на хората. По-малко хора ще стоят безцелно по кабинетите, повече ще са по улицата”, обяви главният секретар. Той добави, че Главна дирекция "Борба с организираната престъпност” (ГДБОП), която бе върната от ДАНС в МВР, вече работи. Щатът й е около 700 души и вече е запълнен.

Георги Костов отбеляза, че една от основните задачи на антимафиотите е борбата с "престъпниците с бели якички” - контрабандата, ДДС измамите и финансово-кредитната система. "Освен с организираната престъпност не на последно място е и противодействието на корупцията. Не можем да подценим и контратероризма”, каза Костов. Главният секретар смята, че старата ГДБОП не е имала негативен имидж. "Много внимателно трябва да се разграничават професионалните от политическите интерпретации по темата. Във вторите не би следвало и нямам желание да влизам”, каза Костов.

Георги Костов обяви, че жандармерията ще продължава да участва в акции срещу битовата престъпност по малките населени места. И допълни, че според данните за миналата година тя е спаднала с около 10 процента.

Вчера стана ясно, че шефът на "Пътна полиция” Антон Антонов е подал рапорт за напускане по собствено желание.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 18:10 27 Януари 2023
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8001
GBP 2.4796 2.4887 2.2254
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив