23 Октомври 2021, 03:47 Днес (0) | Вчера (15)

КВС придоби дела на Метлайф в ОББ-Метлайф

09 Януари 2018 13:33 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 9 януари 2018, 13:36

Сделката стана факт в края на м.г.

Метлайф и КВС постигнаха споразумение КВС (чрез своето българско застрахователно дружество - ДЗИ) да придобие дела на Метлайф от 40% в ОББ-Метлайф Животозастрахователно дружество АД ("ОББ-Метлайф"), животозастрахователно съвместно дружество между ОББ и Метлайф. Сделката стана факт на 29 декември 2017 г. По-рано през миналата година, като част от придобитите от КВС дружества - ОББ и Интерлийз, КВС (чрез ОББ) придоби 60% от ОББ-Метлайф, които сега ще преминат в ДЗИ. Така ДЗИ придобива 100% от собствеността върху ОББ-Метлайф.

Животозастрахователните продукти на ОББ-Метлайф се продават изключително само в банковите клонове на ОББ. Компанията има 10% пазарен дял на българския животозастрахователен пазар и предлага пълен набор от животозастрахователни продукти.
Финансовото въздействие на тази сделка върху КВС и Метлайф е незначително. Сделката все още е предмет на регулаторно одобрение и се очаква да бъде приключена през второто тримесечие на 2018 година.
След като бъде завършена, КВС, чрез ДЗИ, ще обслужва застрахователните полици на съществуващите клиенти на ОББ-Метлайф до тяхното изтичане. Вследствие на тази сделка КВС ще може да дистрибутира общозастрахователните и животозастрахователните продукти на ДЗИ в банковите клонове на ОББ и по този начин изцяло ще може да приложи своя банко-застрахователен подход на българския пазар, който е един от основните пазари за КВС.
Комбинирано ДЗИ и ОББ-Метлайф ще имат 21% пазарен дял на българския животозастрахователен пазар. Заедно с ОББ и СИБАНК ще се заздравят позициите на КВС като еталон в банко-застраховането в България, страна, която може да се похвали със силни макроикономически показатели като в същото време има потенциал за по-нататъшно проникване на финансовите услуги.
Главният изпълнителен директор на КВС Груп Йохан Тейс посочи, че сделката е крайната точка в придобиването на ОББ/Интерлийз от страна на КВС. "Това затвърждава нашата позиция на силен играч на местния пазар, който е в състояние да предложи пълния набор от банко-застрахователни продукти на българските клиенти през различните ни канали. Разширяваме нашата дейност в страната, надграждаме я на базата на компетенциите и динамиката на ОББ, СИБАНК и ДЗИ, и се възползваме от предимствата на общите ни продукти и услуги, включително животозастрахователни, а това ни помага да постигнем целите си и да подсигурим бъдещия си успех."
Според Петър Андронов, кънтри мениджър на KBC Груп в България, "с придобиването на 100% от ОББ-Метлайф разширяваме присъствието на финансовата група KBC на застрахователния пазар в България. Животозастрахователните продукти на ОББ-Метлайф, които на практика ще бъдат предлагани от добре познатото у нас дружество ДЗИ, са необходимост за много от клиентите на ОББ. Така допълваме спектъра на предлаганите от KBC в България финансови продукти за удобството и удовлетвореността на нашите клиенти".

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 11 Септември 2020
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.6506
GBP 2.4796 2.4887 2.1354
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив