29 Март 2024, 15:25 Днес (10) | Вчера (11)

Популярен обществен статус: недоказан мошеник

11 Ноември 2003 в-к "Пари" по статията работи:
A+ A-

Палми Ранчев Папките с доказателствата все си стоят полуотворени

Така и не разбрахме дали в папките на червения кандидат-кмет има реални доказателства за далавери /евфемизъм за престъпления/ в Столичната община. Съмненията за реалността на доказателствата останаха да висят във въздуха, защото той само позагатна това, което всички по различен начин отдавна предполагат.
По време на кампанията освен от директния си опонент усмихнатият нов/стар кмет беше разобличен последователно и в различни посоки от Стоянов, Надежда, Сугарев и други сини авторитети, с които доскоро е бил в интимно-партийни отношения. Преди втория тур беше направено договаряне за бъдещето на десницата /по-скоро синкави споразумения/ за прозрачни бъдещи ползи и подкрепа. Новият/стар кмет дори намери време и патос да се произнесе за възстановяването на вестник Демокрация. Накрая вследствие на споразумението и както е прието да се казва, най-желаният от избирателите спечели. Което за анализаторите означава, че папките на червения играч бяха представени неубедително и прекалено късно. СДС по общо мнение запази за по-късно своите папки. Когато чрез тях ще трябва допълнително да аргументира своите изисквания и желания към кметската власт.
Софиянски получи нужните четири години, в които да промени харесвания единствено от Антоан Николов и компанията му стил на работа. Което означава съществени манипулации в Общинската банка, водата на София, боклука, паркингите, Общинската охранителна фирма и така нататък. Въпреки че през следващите няколко месеца и дори години някой едва ли ще започне да проверява какви средства са отпуснати през годините за различните проекти на общината, на кои точно фирми, какво се реализира и какво се отчита. Едва ли ще претърпят промени, най-общо казано, вече усвоените общински пространства. Защото са разпродадени, раздадени или за дълго преотстъпени. Иначе за какво гласуваха толкова много хора. Мнозина гласуваха за стария/нов кмет, защото за разлика от предишните все нещо е направил, по инерция, поради неразбиране и незнание, за да спрат червената вълна, заради усмивката му. Някои го направиха с отвращение. Други се изкъпаха след гласуването и продължиха с хигиенните процедури. Всъщност част от посланието на всички гласували за стария/нов кмет е, че през третия си мандат трябва да изчисти следите и от най-дребната далавера. Защото с всяка изминала година се приближаваме към ЕС. Всичко, което ни излага, трябва окончателно да изчезне. Нека нищо не остане в папките, които беше приготвил червено-неутралният опонент. Иначе трябва да ни приемат в ЕС с кметове и други важни хора /бизнесмени, политици, реформирани мутри/ в ролята на недоказани престъпници. Заплашени от нови папки, които в българския случай винаги са полуотворени. 

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 28 Март 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8082
GBP 2.4796 2.4887 2.2803
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив