19 Април 2024, 20:19 Днес (10) | Вчера (11)

Връзката между застраховане и хазарт

08 Ноември 2017 09:00 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 7 ноември 2017, 13:17

Често хората прибягват до застраховане и залози. С развитието на онлайн мрежата дори тези две привилегии станаха широко достъпни за всички. Колко от вас обаче са се питали дали всъщност не правят едно и също нещо? Има разнопосочни мнения по въпроса, но истината е, че съществуват и прилики, и разлики, между двете понятия. Точно на тях ще се спрем в настоящия материал, като ще се опитаме да разбием в детайли представите ни за застраховане и залози.

Приликите на застраховането и залозите

Не е тайна, че и при двата типа дейност вие давате определена сума пари, като очаквате конкретно събитие в бъдещето. Разбира се, в застраховането обикновено целим да се предпазим от това събитие, докато залозите и игрите ни карат да очакваме с нетърпение случването на събитието. Това ви носи печалба. Двете понятия си приличат по това, че при тях съществува определен риск. На каквото и да заложите или застраховате, има риск за случването или не на определено събитие. Различните букмейкъри определят този риск с поставянето на коефициенти за конкретно събитие да се случи. Застрахователните компании пък определят риска, като поставят конкретна цена за купуване на застрахователна полица. Общото и при двете индустрии е, че когато теглят чертата, има определен процент маржин или печалба. Без значение коя е компанията, определено бележи сериозни постъпления в края на отчетния период. Няма две мнения по въпроса – застраховането и хазартът винаги са на печалба.

Разликите при залозите и застраховането

Основната разлика е, че при застраховането вие давате парите си за бъдещо събитие, което по принцип не желаете да се случи. Например, ако застраховате дома си срещу земетресение, едва ли ще се надявате то да се случи. При отсъствие на земетресение, парите ви остават в компанията, а при сбъдване на подобно бедствие, вие получавате обезщетение. При залозите е по-различно. Там поставяте сума пари за определени събития и искате те да се случат. Ако това стане, букмейкърът ви изплаща печалба, а ако не се случи, парите ви остават за компанията. Повече за различните аспекти на залозите в мрежата може да научите в сайта на специалистите от Betenemy. Те отбелязват и един малко по-различен тип на залог, при който отново се чака определено събитие да не се случи. Тогава обаче може да се направи печалба. Това става със залози в т.нар. спортни борси, които Betfair предлага у нас.

Защо хората залагат на застраховките?

Отговорът на този въпрос явно се крие в антипатия на риска. Това ще рече, че различните хора изпитват чувство на нежелание към определен риск и това ги гара да се застраховат. Много от тях организират своя живот около конкретен дом, къща или друго ценно нещо. Така, ако някое от тях изчезне, хората смятат, че животът им ще се обърка. Това ги кара да застраховат своето имущество. По този начин ще получат обезщетение, ако например колата им бъде открадната. Истина е, че те заплащат определена сума пари за такава застраховка и тя може никога да не им се върне обратно, но поне си осигуряват по-спокоен живот.
Нежеланието да се поеме огромния риск довежда до различни застраховки. Разбира се, има и хора, които предпочитат да поемат този риск. При едните съществува факторът страх, при другите не е чак толкова изявен.

Защо хората избират хазарта?

Целта на повечето е да натрупат солидни печалби. Няма значение дали залагате на изхода от спортни събития в сайтове като Efbet или триете билетчета, във всеки случай попадате в хазартния свят. Букмейкърите ви предоставят възможност да направите залог или да играете в дадена казино игра, каквито се предоставят от Winbet, след което да продължите напред със залозите си. Единият вариант е да продължите да трупате загуби, другият е да печелите. Чрез залозите можете да спечелите пари от конкретен риск и да увеличите капитала си, което не е налично при застраховането.

Залозите и застраховането имат доста общи характеристики, но и в доста направления се различават. Всеки сам определя дали да се застрахова. Всеки сам решава дали да залага. Въпросът е индивидуален и със сигурност може да се говори още доста по темата.
Като за финал ще обобщим казаното с мисълта, че букмейкърите и залозите ви дават шанс да трупате пари и да повишавате нивото си, докато застрахователите ви дават шанс да не изостанете.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 19 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8314
GBP 2.4796 2.4887 2.2841
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив