25 Април 2024, 05:05 Днес (0) | Вчера (12)

Къщите в затворени комплекси се търгуват все по-активно

05 Октомври 2015 10:15 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 5 октомври 2015, 10:19

Клиентите са мениджъри на средни или високи позиции

Къщите в затворени комплекси се търгуват все по-активно през последните шест месеца, показват данни на специализирана в луксозния сегмент компания. Те вече успешно конкурират апартаментите, изградени на същия принцип, тъй като предлагат по-голяма площ и повече удобства на относително близки ценови нива.

"Къщите, които клиентите най-често търсят, са в затворени комплекси в екологично чисти и комуникативни райони в периферната линия между София и планината Витоша”, казва Весела Илиева, изпълнителен директор на компанията. "Това са сгради, които разполагат с всичко необходимо и залагат на практичното. Клиентите ги харесват поради липсата на нужда от поддръжка,  излишни такси и заплащане на екстри, които практически не се използват”, коментира Илиева.

По думите й, купувачите на къщи са хора, с които допреди 4-5 години са се договаряли сделки за апартаменти, отново в затворени комплекси. Клиентите са мениджъри на средни или високи позиции, за които ипотечните кредити с ниски лихви са не просто изгоден, но и предпочитан вариант за покупка на желания дом.

"Хората, които допреди няколко години купуваха апартаменти в затворени комплекси, днес отново идват при нас с молба за къща на същия принцип. Обикновено тези хора вече имат още едно или две деца и търсят достъпен, но и качествен начин за подобряване на стандарта на живот”, казва Весела Илиева.

"Клиентите ни продават апартамента си в затворен комплекс и с доплащане в рамките на около 20-30%, се сдобиват с къща. Така те продължават да използват позитивите на затворения комплекс – социална среда, сигурност, осигурена поддръжка, като в същото време разполагат с много по-голяма и самостоятелна площ”, разяснява още Илиева.

Предимствата на имотите в затворените комплекси пред стандартните самостоятелни къщи в райони като Бояна, Симеоново и Драгалевци се състоят в поддържаната и зелена среда и в изградената инфраструктура, както и осветеността и в по-дълготрайното слънчево греене, характерни за района.

"Къщите в затворени комплекси действително са все по-често срещаното желание на много купувачи. Зачестиха случаите на покупки за инвестиция, като наемателите на този тип имоти са главно чужденци, а налични са случаи и на дипломатически представителства. Наемните нива са между 2 000 и 3 000 евро”, казва още Весела Илиева.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 24 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8323
GBP 2.4796 2.4887 2.2729
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив