23 Април 2024, 11:13 Днес (2) | Вчера (13)

Около 1 500 души вече са се записали в Универсалния фонд на "ДЗИ-Пенсионно осигуряване", над 500 са в Доброволния фонд и 100 - в Професионалия фонд

25 Май 2004 14:20 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

Андрей Шотов: Гаранция за успешната дейност на компанията е развитието на финансовата група "ДЗИ-Росексимбанк"

Разговор с Андрей Шотов, изпълнителен директор на "ДЗИ-Пенсионно осигуряване" АД

КОИ СА ОСНОВНИТЕ АНГАЖИМЕНТИ ЗА 2004 ГОДИНА, КОИТО СИ ПОСТАВЯ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ ДРУЖЕСТВОТО?
Основните задачи на "ДЗИ-Пенсионно осигуряване" АД са да намери своето място на пенсионноосигурителния пазар, да приведе своята дейност съгласно изисквания та, залегнали в новия Кодекс за социално осигуряване, с въвеждането на системата за разпределение на дяловете от 1 юли и едновременно с това набиране на осигурени лица във фондовете, управлявани от Дружеството.

ВИЕ ПОЛУЧИХТЕ ЛИЦЕНЗИЯ ЗА ИЗВЪРШВАНЕ НА ДЕЙНОСТ ПРЕЗ ВТОРАТА ПОЛОВИНА НА 2003 ГОДИНА. С КАКВО СМЯТАТЕ ДА ПРИВЛЕЧЕТЕ КЛИЕНТИ, ЗА ДА ПРЕДПОЧЕТАТ ВАШАТА КОМПАНИЯ?
Онова, на което разчитаме, е всички лица, избрали услугите на финансовата група "ДЗИ-Росексимбанк", да изберат и някои от пенсионните продукти, предлагани от нашето Дружество. Гаранция за успешната дейност на компанията е стабилността и възходящото развитие на останалите дружества от финансовата група. Лицата, осигурени в управляваните от "ДЗИ-Пенсионно осигуряване" АД фондове (Универсален, Професионален или Доброволен), могат да се възползват от комплексното обслужване в офисите на финансовата група. Осигурените лица ползват преференциални условия при другите услуги на групата. Считаме, че резултатите, които ще постигне, ще говорят сами за себе си за нашата дейност и ще бъдат наша реклама. Ние сме отскоро на този пазар, но от началото на дейността ни около 1 500 човека вече са се записали в Универсалния пенсионен, над 500 - в Доброволния пенсионен фонд и 100 - в Професионалия пенсионен фонд.

КАК ОЦЕНЯВАТЕ ПАЗАРА НА ДОПЪЛНИТЕЛНО ПЕНСИОННО ОСИГУРЯВАНЕ?
Това е един специфичен пазар с определени параметри, който трябва да бъде разпределен между 8 дружества. Спецификата е продиктувана от интереса на осигурените лица за по-високи допълнителни пенсии. Единствено от доброто управление на средствата на осигурените от страна на пенсионноосигурителните дружества при строго спазване на законовите изисквания, зависи размерът на бъдещите пенсии.

КОИ ПРОБЛЕМИ БИХТЕ ОТКРОИЛИ КАТО НАЙ-НАБОЛЕЛИ ЗА РЕШАВАНЕ В ПЕНСИОННООСИГУРИТЕЛНИЯ ПАЗАР?
Определено трябва да настъпят някои промени в Наредба №3, която регламентира прехвърлянето на лица от фонд във фонд. Има някои неща, които затрудняват и спъват процедурата, но смятам, че те ще бъдат коригирани още следващото тримесечие, когато отново ще има възможност осигурените лица да се прехвърлят. Необходимо е да се опрости самата процедура, защото в момента тя е прекалено сложна и детайлна. Надявам се това да стане скоро. Основата, същината е една - желанието на осигуреното лице. Достатъчна е само неговата молба за определяне на фонд, не е необходимо задълбочаване в детайлите на документите, което може да се окаже пречка за прехвърлянето. Като друг належащ ангажимент бих определил и това, че очакваме да влезе в сила новата система за отчитане на дяловете и новата методика за служебно разпределение на лицата, неизбрали самостоятелно пенсионен фонд. Най-важното обаче е да търсим нашето място сред останалите дружества на пазара.

КАКВА Е АМБИЦИЯТА ВИ - КЪДЕ ЩЕ БЪДЕТЕ В РЕДИЦАТА НА ПЕНСИОННООСИГУРИТЕЛНИТЕ ДРУЖЕСТВА?
Във всеки случай  не на последно място. Като  начало имаме за цел да бъдем в златната среда.

КАК ПРЕЦЕНЯВАТЕ ПЕНСИОННООСИГУРИТЕЛНАТА КУЛТУРА У НАС?
В последните години определено се забелязва прогрес в доброволното пенсионно осигуряване. Повиши се и културата на хората по отношение на пенсионното осигуряване. Очакванията  ми са този процес да продължи, а задачата на пенсионноосигурителните дружества е да продължат да изпълняват своята мисия като консултанти и финансови съветници на своите клиенти по всички въпроси, отнасящи се до пенсионното осигуряване.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 22 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8359
GBP 2.4796 2.4887 2.2843
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив