29 Март 2024, 03:29 Днес (0) | Вчера (11)

Доверието е ключът за успеха

12 Февруари 2015 08:40 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 12 февруари 2015, 08:44

Разговор с Ваня Дамянова, управител на "Адмирал Иншурънс Брокер”ООД


Г-жо Дамянова, Вашата компания е един от най-успешно развиващите се застрахователни брокери у нас. Как се постигат такива резултати?
Резултатите, които сме постигнали, са наистина впечатляващи. За пет години, откакто мениджираме брокера, сме достигнали  близо 14 млн. лева премиен приход, а го поехме през 2009 г. с 350 000 лева.
Такива резултати се постигат с ясно поставени цели и планове, с постоянство и ежедневни усилия, с добре подготвен професионален екип, високомотивиран да успява.
Мотото на нашата компания е кратко и ясно : "Градим доверие!”. В тези две думи сме вложили всичко, което има приоритет за нас, това, с което искаме да сме разпознаваеми, нашия отличителен знак. За нас застраховането не е акт, а процес, който изисква време. Процес, в който ние показваме своята компетентност и професионализъм не само при предоставяне на оферти и избор на подходящ застрахователен продукт, а и при настъпване на застрахователни събития, доказваме своята грижа за клиента през целия период на застрахователния договор.  Високите стандарти при обслужване, добавените стойности, която им предлагаме, както и детайлите са важен приоритет и конкурентно предимство в процеса на работа на служителите на "Адмирал Иншурънс Брокер”.
Доверието, което сме изградили в застрахователните компании, което се стремим да поддържаме, е ключов фактор за нашите успехи. Те знаят, че в наше лице имат сериозен партньор, който следва строга и безкомпромисна административна и финансова политика, убедени са, че екипът ни добре познава и предлага техните продукти и следи новостите на застрахователния пазар.

Кои са най-често сключваните застраховки, освен задължителната "Гражданска отговорност на автомобилиста”?
Нашите служители са добре подготвени професионалисти в застраховането, които във всеки един от офисите могат да консултират и  дадат компетентен съвет на клиента, да подберат необходимите рискове, да изберат подходяща застрахователна компания.
За съжаление, все още най-голям дял в нашия портфейл, както и на повечето колеги – застрахователни брокери и застрахователни компании,  заема автомобилното застраховане. Често се изказва мнение, че българинът няма добра застрахователни култура, а кой, ако не ние – колегите от бранша, можем да коригираме това?

Последните няколко години сме свидетели на много и най-различни природни бедствия в целия свят, пострадаха и много региони в България. Засили ли се интересът към застраховка "Имущество”?
Да, има увеличение на пазарния дял на тази застраховка през последните години в нашия портфейл. За съжаление, все още сме далече от резултатите в Европа. Статистиките сочат, че 95% от българите имат собствени жилища, а едва 10-15% от недвижимостите са застраховани. Неблагоприятните метеорологични условия през последните години, които продължават и до днес, стихийните природни бедствия, които поразиха страната ни и заради които стотици хора загубиха своето имущество, вещи от първа необходимост, а някои от тях и домовете си, ни подсказват, че е време да отделим ресурс за да представим и популяризираме този вид застраховка. С това те си купуват спокойствие, сигурност и защита на имуществото  на достъпна цена. Много от българите не са наясно, че цената на този вид застраховки може да е в пъти по-ниска от цената на застраховка "Гражданска отговорност на автомобилиста” за лек автомобил. "Моят дом е моята крепост”, а какво се случва, когато тази крепост, дори и за кратък период, стане необитаема? Време е да променим както динамиката на предлагане от наша страна, така и да провокираме хората да се замислят по-сериозно за превенцията в опазването на собствеността си, която ще ги запази от нежелани загуби. Длъжници сме на нашите клиенти в това отношение.

Вашата компания  има голям принос и в социални и дарителски кампании. Разкажете ни за някои от страничните дейности, които развивате.
Както вече споменах, ние сме колектив, който има желание да успява и да подобри средата, в която живее. Непрекъснатите обучения, тийм билдинги и семинари, които провеждаме през годината, ни сближават още повече и ни обединяват около тази кауза. Имаме единна ценностна система и концепция, която ни помага да сме полезни и в други сфери, различни от застраховането. Стандартите, които спазваме и чувството за отговорност към нещата, с които се занимаваме, са отличителен белег за служителите на "Адмирал Иншурънс Брокер”.

Участваме в благотворителната кампания, организирана от БАЗБ за събиране на средства за ремонт на най-голямото читалище в България "Родина 1860”-гр. Стара Загора; подпомагаме Община Варна в организирането на Празника на Варна; подаваме ръка на деца, които се нуждаят от лечение; на организаторите при провеждането на форуми на младежки организации като JCI България; периодично спонсорираме няколко спортни отбора – волейболен клуб "Спартак Варна” – девойки, представителните отбори по ветроходство и гребане- гр.Созопол; участвали сме в подготовката и превеждането на различни рали състезания, като Планинско рали Варна, "Спринт Варна”2014, шампионат на картинг писти и др.

Безспорно, една от най-големите ни гордости е МФК Спартак - отборът по футзал и плажен футбол, който е първият български отбор, класирал се и участвал в Шампионската лига  по плажен футбол, която се проведе в Катаня, Италия през Юни 2014 г.

Предстоят и други проекти, по които вече работим. Всички вярваме, че заедно сме по-силни и успешни, което доказваме и през годините на нашето развитие.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 28 Март 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8082
GBP 2.4796 2.4887 2.2803
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив