29 Март 2024, 12:56 Днес (6) | Вчера (11)

КНСБ организира безплатен онлайн курс "Трудови и осигурителни отношения"

14
09
2020
Онлайн от 14 Септември 2020 00:00 до 02 Октомври 2020 00:00

КНСБ обяви, че организира дистанционен курс "Трудови и осигурителни отношения". Обучението е насочено към заети лица и е безплатно за тях.
Всички дистанционни курсове на КНСБ се провеждат само в онлайн форма. Всеки участник ще има достъп до курса в рамките на 2 седмици, като в този период платформата ще е достъпна 24 часа в денонощието. Всеки участник ще влиза с индивидуална парола за достъп, издадена от администратор. Единственото условие е да имате достъп до интернет и да ползвате компютър или мобилно устройство.
Провеждането се финансира по проект: "Подобряване на адаптивността на заетите лица и укрепване на колективното трудово договаряне, чрез съвместни действия на социалните партньори на национално, секторно и браншово ниво" по ОП "Развитие на човешките ресурси".
Курсът завършва с тест за проверка на знанията. При резултат по-висок от 50% се издава сертификат.

Заявка можете да подадете ТУК. След като попълните данните в картата за участие, ще получите лично потребителско име и парола за достъп до обучителната платформа на КНСБ.

Повече за курса:

Целта на обучението е да се повиши  информираността за основните права и задължения, произтичащи от трудовото и осигурително законодателство и възможности за защита на работниците и служителите, и създаване на предпоставки за намаляване на упражняване на нерегламентирани практики при осъществяване на трудовите отношения.

Курсът е предназначен да даде на обучаемите основни знания за действащата трудова и осигурителна правна уредба, като предоставя теоретични и практически знания за основните принципи, понятия и институти на трудовото и осигурителното право.

Последователно се разглеждат основните въпроси на общата част на трудовото право, като предмет, метод на правно регулиране и източници на този правен отрасъл. Изясняват се основанията за възникване, субектите, съдържанието, изпълнението и прекратяването на индивидуалното трудово правоотношение, като подробно място е отделено на основни институти на трудовото право - работно време, почивки, отпуски, трудово възнаграждение, дисциплинарна и имуществена отговорност и др.

Курсът на обучение включва и разглеждане на основните въпроси на осигурителното право. Последователно се изясняват въпросите за предмета, метода и източниците на осигурителното право, основанията, субектите, съдържанието на осигурителните правоотношения, законодателната уредба. Разглеждат се двата основни дяла на осигурителното право - краткосрочно и дългосрочно обществено осигуряване, както и следващите се по тях осигурителни плащания - обезщетения, помощи и пенсии.

Обучението представлява интерес за заетите лица, тъй като дава знания за основните им права и задължения на работното място, в контекста на трудовото и осигурителното законодателство и им дава умения да търсят и защитават правата си; дава знания на представителите на мениджмънта и администрацията за стратегическо управление на човешките ресурси в компаниите и им дава умения за умело управление на хора, дава възможност за усвояване, надграждане и използване на основните правни термини, познаване на основните източници на трудовото и осигурителното право и умения за работа с тях.


Харесай: Сподели във :
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 28 Март 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8082
GBP 2.4796 2.4887 2.2803
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив